Autovakantie naar het Villaggio Olandese

Ik heb al eens een stukje geschreven over autorijden en schade in de bergen.
Dit omdat de ervaring mij leerde dat er best veel gasten komen, die hier eigenlijk bijna geen ervaring mee hebben. Niet zo vreemd, want NL is tenslotte maar een platte pannenkoek, met een enkele heuvel.
Lees dit stukje even door, misschien staat er ook voor jouw nog iets in wat je nog niet wist.  Ik zou zeggen beter mee verleden dan om verlegen. Dus klik even op de bovenstaande link.

Toch een ongelukje gehad of was de auto aan vakantie toe en wil hij niet meer starten? Geen paniek, voor bijna alles is er tenslotte een oplossing. Er zijn diverse garages in de omgeving van het Villaggio Olandese.  Heb je een lidmaatschap van de ANWB voor de auto, heb je deze service via het merk van je eigen auto of via een andere verzekering, dan komen ze ook op het park Villaggio Olandese.

Vorig jaar heb ik nog een Italiaanse chauffeur, die een auto kwam ophalen, ’s avonds laat in het donker geholpen een huisje te vinden, waar Nederlandse gasten zaten. De trailer kon niet direct naar het huisje komen, omdat het weggetje te smal was en hij de bocht niet kon nemen, maar met wat sterke mannen werd de auto verplaatst, ging de oplegger op en verdween naar de garage. Na een vrij snelle reparatie kon men gelukkig weer vrolijk op pad.

Helaas lukt het soms niet om de reparatie in Italië te doen, omdat bijvoorbeeld de Nederlandse verzekeraar hiervoor geen toestemming geeft. Men heeft zich hiervoor niet via de ANWB extra verzekerd of bij de service van de dealer van je auto, is het terugbrengen van je auto vanuit het buitenland naar NL niet gedekt.

Twee jaar terug heb ik dit meegemaakt. De gasten waren hiervoor niet verzekerd.  Zij dachten in eerste instantie van wel. Echt enorm vervelend voor ze. Uiteindelijk met een hoop geregel, heeft de verzekeraar een deel hiervan voor zijn rekening genomen, want de kosten lopen hoog op als een auto op transport moet terug naar NL. Voor deze familie liep het nog redelijk goed af, hoewel ze ook zelf eerder teruggegaan zijn naar NL, hun auto achterna.

Ik heb helaas ook al meegemaakt dat dit verhaal niet goed afliep en de gasten geconfronteerd werden met een zeer hoge rekening.

Ik dacht er goed aan dit even met jullie te delen. Kijk net  zoals je even controleert of je bankpassen nog geldig zijn tot het einde van je vakantie of zoals je kijkt of je paspoort nog up to date is, want deze heb je nodig, omdat je door Zwitserland reist, voordat je op vakantie gaat dus ook even of je voor Transport van je auto van het buitenland naar NL verzekert bent. Is dit niet het geval dan zou je kunnen overwegen om even te informeren of deze uitbreiding kan en wat de kosten zijn hiervoor. En daarna alsnog besluiten wat te doen. Een flinke hoge rekening, na een fijne ontspannen vakantie, is ook niet fijn en geeft voor de meeste van ons tenslotte een hoop stress.