Noodweer en internet op het Villaggio Olandese

Achter ons zwembad 12/08/2019

Op 12 augustus hadden we noodweer rond het Lago Maggiore. De dag begon prachtig mooi. Blauwe lucht, zon en uiteraard warm. Van het ene op het andere moment zag ik vanaf Stresa een enorme dreigende lucht aankomen. Zo eentje van, oh jee dat wordt hevig. Op dat moment nog niet wetend wat ons te wachten stond. Het kwam met grote snelheid op ons af, dus als een speer kantoor dicht en mijn huis in. Ik had het laatste raam nog niet dicht of er trok een enorme sterke storm over ons heen. Binnen 7 minuten was hij ons voorbij en trok verder naar Maccagno. Hij was nog niet over of direct weer blauwe lucht, de zon was terug, het was weer warm en geen zuchtje wind. Een hele vreemde gewaarwording, want we gingen weer verder, alsof er niets gebeurt was.

Erg veel schade was er niet. Wat bomen omver of afgeknapt als luciferhoutjes, achter het zwembad, hier en daar schade aan een nokplaat van huisjes en de gasten moesten soms zoeken waar de tuinstoelen gebleven waren, maar daar bleef het dan ook wel bij.

Het strandje bij Maccagno zag er wel anders uit. Daar is een derde van de bomen met wortel en al uit de grond getrokken. Het standje was een dagje dicht om de boel daar weer begaanbaar te maken.

Vakantiehuisjes Italia had vanaf dat moment geen internet meer. Dus mails beantwoorden moest met een aangelegde hotspot, wat enorm traag gaat. Website bijwerken of borgen terug sturen via het bankprogramma was niet te doen. Deze twee hebben een soort time slot. Als de website of het bankprogramma denkt dat er niets gebeurt wordt de sessie automatisch gesloten.

Vanaf 15 augustus kon ik wekelijks diverse keren bellen met EOLO de provider voor een technische man. Die moest mijn dak op om de EOLO schotel daar weer juist te richten, zodat het signaal ontvangen kon worden. Zeker een keer of 6 gebeld, maar niemand kwam. Zucht.
Nee, natuurlijk niet, ik had dit kunnen weten. Het was AUGUSTUS. Dus niemand komt! Alles is tenslotte dicht. Dit is de maand van de vakantie voor de Italianen zelf, wat ze dan ook massaal doen. Wasmachine stuk, jammer dan. Internet werkt niet, jammer dan. In september ben je een van de eerste. Dom, dom, dom. Ik had het kunnen weten. En ja hoor, gisteren kwam de monteur. Die verdween het dak op en met een minuut of 20 had ik weer contact met de hele wereld.

Ik ben nergens liever dan in Italië, maar heel heeeel af en toe is het toch even van grrrrrrrr.
Excuses voor het ongemak dat jullie gehad hebben. De mails kan ik weer beantwoorden en de meeste heb ik inmiddels al weer beantwoord. Mocht dat niet zo zijn, het antwoord komt eraan.