Goed voorbereid op reis naar het Villaggio Olandese

Om goed voorbereid op reis te gaan, hebben wij onderstaand een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

Vergeet u niet mee te nemen op reis

  • Bedlinnen. U kunt ook via ons bedlinnen reserveren. Dan ligt dit voor u klaar in ons kantoor als u aankomt
  • Badhanddoeken
  • Keuken textiel, zoals theedoeken en dergelijke
  • Vignet om Zwitserland in te kunnen reizen
  • Uw paspoort of ID
  • Pasje ziektekostenverzekering
  • Polis annuleringsverzekering en/of reisverzekering

Wellicht handig om eventueel extra mee te nemen

  • Zaklamp. Mocht de stroom uitvallen tijdens een onweersbui, dan heeft u altijd licht in de buurt. Ook handig om ’s avonds als het donker is net dat ene afstapje beter te kunnen zien
  • Europese reisstekker
  • Waterschoentjes, om makkelijker vanaf de strandjes het Lago Maggiore in te komen

Sleutelbrief

Vergeet u de sleutelbrief niet uit te printen en mee te nemen, die wij u via de mail toegezonden hebben. Deze heeft u nodig op het park, om bij de receptie van het park zelf de sleutel in ontvangst te kunnen nemen.

Gebruik van uw navigatie tijdens uw reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in uw auto te hebben. Ook in Duitsland mag u officieel niet rijden met navigatie met flitsinfo. Lees meer hierover door even op de link navigatie filtsinfo verboden in zwitserland te klikken.

Tanken tijdens uw reis

De benzine in Zwitserland is veel goedkoper dan in Nederland, Duitsland en Italië. Doe uw voordeel hiermee tijdens uw reis. Klik voor meer info even op de link.

Autorijden in de file en schade in de bergen

Omdat we veel opmerkingen kregen over het rijden in de bergen en het rijgedrag van de Italianen hebben wij voor u een aantal regels, waarschuwingen, tips ter voorkoming dat u met pech op het Villaggio Olandese komt te staan en naar een garage moet, u zult niet de eerste zijn, en gebruiken voor u op een rijtje gezet, zodat u zo ontspannen mogelijk ook hier in Italië kunt autorijden. Kijkt u hier even voor meer informatie. 

Afhalen of wegbrengen van vrienden/familie naar het dichtstbijzijnde vliegveld

Mochten er familieleden niet met de auto meerijden, maar het het vliegtuig komen of gaan adviseer ik deze personen dan te vliegen op vliegveld  Milaan-Malpensa. Verder zijn er nog een aantal andere spelregels die u moet weten, om het halen of brengen zo prettig mogelijk voor u te laten verlopen. Klik even op de link voor verdere info.

Aankomst op het park Villaggio Olandese

Net zoals op de andere vakantieparken in Italië, kunt u ook op het park Villaggio Olandese om 16:00 uur uw sleutel in ontvangst nemen. Mocht u echter al erg vroeg van huis zijn vertrokken en hierdoor ook ruim voor 16:00 uur aankomen op het park, u kunt zich bij de receptie al wel vast laten inschrijven. U heeft uw paspoort hierbij nodig. Alle papieren formaliteiten zijn dan alvast geregeld en dan hoeft u om 16:00 uur alleen nog maar de sleutel in ontvangst te nemen.

Leg de zwemkleding bovenop de bagage in uw auto onder handbereik. Mocht u nog moeten wachten tot u de sleutel in ontvangst kunt nemen, dan kunt u alvast een heerlijke verkoelende duik in ons zwembad nemen of op een ligbed bij het zwembad genieten van het prachtige weer, de mooie omgeving en heerlijk van de reis een beetje uitrusten. Het restaurant op het park is in het hoogseizoen de hele dag geopend, dus een kop koffie of wat anders eten of drinken hoeft ook geen probleem te zijn.

Weersverandering

Mocht er een onweersbui over het park komen dan adviseren wij u om ervoor te zorgen dat er geen opladers of kostbare apparatuur in de stopcontacten zitten. Tijdens een hevige onweersbui wil het in de omgeving van het park nogal eens inslaan, waardoor er een piekspanning ontstaat. U loopt dan het risico dat uw apparatuur zal doorbranden.

We hopen dat u een goede en voorspoedige reis, zonder veel oponthoud, zult hebben en zien u graag tegemoet op het park Villaggio Olandese.