Faciliteiten op vakantiepark Villaggio Olandese

Op het vakantiepark Villaggio Olandese, vindt u tal van faciliteiten die uw verblijf vergemakkelijken of plezieriger maken. Hieronder leest u welke dit zijn en waar u deze kunt vinden.

Kantoor Vakantiehuisjes Italia (Informatiecentrum Villaggio Olandese)

Van ongeveer begin april zijn wij  7 dagen per week in ons kantoor op het park aanwezig. Hier kunt u met al uw vragen of gewoon voor een praatje terecht. U bent altijd van harte welkom.

U vindt het kantoor van Vakantiehuisjes Italia en Infocentrum  Villaggio Olandese als u over de parkeerplaats bij de receptie van het park zelf naar achteren loopt en aan het eind van de gebouwen rechtsaf gaat.

Openingstijden in het voor- en na seizoen:

Ma, di, do, vr, za van 09:30-12:30 en van 14:30-18:00 uur.
Op woensdag gesloten.
Op zondag van 11:00-13:00 uur.

Openingstijden in het hoogseizoen:

Op ma, di en do van 09:30-12:30 en van 14:30-18:30.
Woensdag van 14:30-18:30. ’s morgens gesloten
Op vr en za van 16:00–18:30 uur (beperkt open ivm controles van de huisjes)
Op zondag geopend van 11:00-1300 uur.

Uw gereserveerde bedlinnen, campingbedje en/of kinderstoel kunt u hier ophalen en terug brengen. U kunt hier echter ook terecht voor bijvoorbeeld informatie over openingstijden van supermarkten, wat te doen in geval u een arts nodig heeft, maar ook over informatie wat er in de omgeving te doen is. Wij hebben een jarenlange ervaring in deze regio.

De receptie van het park Villaggio Olandese

De medewerkers van de receptie zijn Nederlands, Italiaans, Engels en Duits sprekend. Zij staan klaar voor al uw vragen.

Openingstijden receptie van het vakantiepark Villaggio Olandese

In het voor- en najaar:
Maandag tot en met vrijdag van 10:30 uur tot 12:00 uur en van 16:30 uur tot 18:00 uur
Op zaterdag van 10:30 uur tot 12:00 uur en van 16:30 tot 18:00 uur.
Op zondag van 10:30 tot 12:00
In de maanden november – februari op zondag gesloten.

Openingstijden receptie vakantiepark Villaggio Olandese in het hoogseizoen:

Ma t/m donderdag van 09:00 uur tot 12:00 uur en van 13:00 – 18:00 uur.
Op vrijdag en zaterdag van 09:00 uur tot 18:00 uur.
Op zondag van 10:30 uur tot 12:00 uur.

Internet & Wifi

Er is op het Villaggio-Olandese  Wifi aanwezig voor algemeen gebruik. Rond de receptie, bij het zwembad en bij het restaurant heeft u bereik. Het gebruik van deze Wifi is gratis. De medewerkers van de receptie hebben een handleiding voor u om op de Wifi te kunnen inloggen.

Uw eigen mobiel, laptop of tablet gebruiken kan met ingang van 15 juni 2017 nu ook. Met ingang van 15 juni 2017 worden er in Europa geen roamingkosten meer in rekening gebracht. Controleer voor de zekerheid even uw databundel. Vaak maken we tijdens de vakantie wat meer gebruik van bellen, sms-jes versturen of internetten. Veel providers bieden u een extra vakantiebundel aan.
Op de website van Europa kunt u dit nog eens even nalezen.

Bibliotheek

In 2011 is Vakantiehuisjes Italia een bibliotheek gaan opzetten.  Dit was mogelijk dankzij de geschonken boeken aan ons door onze gasten. U kunt dus boeken lenen tegen een klein borg bedrag. Er wordt vooral in het hoogseizoen veel gebruik gemaakt van onze kleine bibliotheek.
Wij doen een oproep aan u allen. Wilt u zo vriendelijk zijn om boeken/tijdschriften die u uitgelezen heeft en niet meer mee naar huis wilt nemen niet in de papier container te doen, maar deze even af te geven bij Vakantiehuisjes Italia. Op deze manier bouwen wij met zijn allen de bibliotheek verder uit, waar iedereen dan weer gebruik van kan maken. De bibliotheek vindt u in ons kantoor.

Het restaurant La Canonica

Bij het restaurant is een groot en zonnig terras vanwaar u uitkijkt over het zwembad, het pierenbadje en op de speeltoestellen met op de achtergrond de bergen rondom het Lago Maggiore. U heeft vanaf het terras werkelijk schitterend uitzicht over het Lago Maggiore.
Het restaurant serveert heerlijke Italiaanse gerechten, zoals uiteraard pizza’s, maar ook heerlijke pasta’s en vlees of vis gerechten.

Het zwembad

Bij het zwembad is altijd een badmeester aanwezig die toezicht houdt.
Het zwembad gaat half mei open en sluit half september weer.

Openingstijden voor- en naseizoen:

Van 10:00 uur – 18:00 uur.
Op woensdag echter van 11:00 – 18:00 uur geopend. Dit ivm extra onderhoudswerkzaamheden aan ons zwembad.

Openingstijden hoogseizoen:

Van 09:00 uur – 19:00 uur.
Op woensdag echter van 11:00 – 19:00 uur geopend. Dit ivm extra onderhoudswerkzaamheden aan ons zwembad.
Op dinsdag en donderdag geopend tot 21:00 uur.
Er is toezicht aanwezig.

Het pierenbadje

Het pierenbadje voor onze jongste gasten staat opzij van het grote zwembad. Het grote zwembad is afgescheiden met een hek, zodat kleintjes minder snel ongezien van het pierenbadje naar het grote zwembad kunnen. De ouders houden hier zelf toezicht.

Wasserette

In de wasserette staan 2 grote wasmachines en een droger. Hoewel deze laatste in de zomermaanden niet veel gebruikt wordt. Het zonnetje doet zijn werk immers net zo snel. De wasserette is 24 uur per dag geopend.
Een muntje kunt u voor de machines kopen in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia.
De kosten voor een muntje zijn voor de wasmachine en/of de droger € 5,=. Gaat u wassen, dan krijgt u naast het muntje er van ons ook gratis wasmiddel bij voor de bonte of witte was. U kunt kiezen wat u wilt.

Speeltoestellen

Tennisbaan. In het hoogseizoen moet de baan gereserveerd worden.
Ligweide
Diverse speeltoestellen voor de kleintjes, zoals een speelhuisje en schommels.
Tafeltennis tafels.
Voetbaltafel
Basketbal.

Midgetgolf

De Midgetgolf ligt naast ons restaurant La Canonica. De pachter van ons restaurant beheert de banen. Aan het begin van de zomer in 2015 zijn alle banen vernieuwd.
Onderstaand geven wij u even de spelregels om gebruik te kunnen maken van de Midgetgolf:

– Geopend tijdens de openingstijden van ons restaurant La Canonica
-g> Volwassenen betalen voor de huur van de golfclubs en de ballen € 5 ,=. Hiervoor kan men 45 minuten lang spelen. Zoveel rondes als u wilt binnen deze tijd.
– Kinderen, die samen met volwassen spelen, mogen gratis spelen.
– Kinderen mogen ook gratis spelen, als hun ouders in het restaurant zitten te eten.
– Kinderen alleen tot 12 jaar betalen voor 45 minuten € 2,50.
– Jongeren van 12 jaar en ouder gelden als volwassenen en betalen de volledige prijs van € 5 ,= voor 45 minuten.
– Het is verboden om eigen clubs en ballen mee te brengen om gratis te kunnen spelen. Spelers die dat toch doen, kan de toegang ontzegd worden.

Ugo en Elia (onze pachters)  zijn doorgaans nogal gul met de speelduur en controleren doorgaans niet van minuut tot minuut.
Het spreekt echter voor zich dat er normaal met de banen moet worden omgegaan. Ugo en Elia zullen hier zeker wel streng op toezien. Zij onderhouden de Midgetgolf en zijn uiteraard zuinig op deze gloednieuwe banen en dragen hier ook de verantwoordelijkheid over.

Activiteiten

In de zomermaanden worden er voor de kinderen verschillende activiteiten georganiseerd door het animatieteam.  Doorgaans zijn dit activiteiten op sport en spelgebied. Zoals bv voetbalwedstrijden, speurtochten en diverse activiteiten in het zwembad. Voor onze jongste kinderen is er de Kidsclub. Bijna iedere ochtend is de Kidsclub geopend. Hier worden spelletjes gedaan en diverse knutsel en plakwerkjes. Meestal is er iedere week een ander thema waaraan gewerkt wordt. Vaak afgesloten met bijvoorbeeld een voorstelling voor de ouders.