Restaurant “La Canonica” Villaggio Olandese

Restaurant La Canonica Villaggio Olandese Italie Lago MaggioreOns restaurant La Canonica

Dankzij ons pachtersechtpaar Ugo en Elia, die in 2014 voor het eerst  ons restaurant pachtte, is ons restaurant weer een echte ontmoetingsplaats geworden. Voor eigenaars en voor onze gasten van het Villaggio Olandese. Maar inmiddels hebben ook vele Italianen uit de omgeving de weg gevonden naar ons restaurant. Vanaf het terras heb je prachtig uitzicht op het Lago Maggiore met de bergen er omheen.

Wat wordt er geserveerd?

De menulijst met verschillende pizza’s in ons restaurant is enorm. Moeilijk om met zoveel verschillende pizza’s een keuze te maken. Een reden te meer om een paar keer hier een pizza te gaan eten. Een pizza meenemen naar het huisje kan natuurlijk ook.

Diverse pastagerechten staan er op het menu. Houdt u er rekening mee dat dit in Italië een voorgerecht is. Voor grote eters is dit waarschijnlijk wat te weinig om als hoofdmaaltijd te nemen. Wellicht met en salade vooraf of erbij is dit voor de grote eters onder ons, aan te bevelen. Een ander voorgerecht kan natuurlijk ook. Ze hebben meer dan genoeg keuze.

Diverse visgerechten staan er op het menu, maar ook bijvoorbeeld mosselen, of wat dacht u bijvoorbeeld van een spaghetti met frutti di mare (zeevruchten)?

Diverse vleesgerechten ontbreken uiteraard ook niet op het menu. Heeft u het klassieke Italiaanse gerecht Vitello Tonnato al eens geprobeerd? Zeer dun gesneden plakjes varkensfricandeau met tonijnsaus. Dit wordt koud geserveerd. Heerlijk als het zulk warm weer is en u geen trek heeft, bijvoorbeeld in een stuk gebakken vlees. Wat brood erbij en eventueel een salade. Een gekke combinatie? Nou dat dachten wij ook, maar oh oh wat is dit lekker.

Gaat dit u wat te ver?  Wilt u wat eenvoudigers? Ook dat kan natuurlijk. Een schnitzel met frietjes kunt u ook gewoon bestellen en is ook lekker.

Diverse desserts sluiten de kaart natuurlijk af. Gelato, door Elia zelf gemaakte overheerlijke taarten, maar niet te vergeten de door Elia zelfgemaakte Tiramisu. Deze callorieënbom is zeker een aanrader.

Niet om te eten, maar wel sfeerverhogend is de live muziek die er iedere vrijdagavond is. Wat wil een mens nog meer?  Heerlijk eten, een wijntje, prachtig uitzicht, zonsondergang. Een heerlijke afsluiting van een prachtige vakantiedag.
Heeft u geen zin om te eten? U bent er ook van harte welkom voor een espresso, een wijntje, een cola of een ander drankje natuurlijk.

Openingstijden Ristorante La Canonica.

Voor- naseizoen:
10:00 – 14:00 uur
17:00 – 23:00 uur
woensdag gesloten
(wijzigingen voorgehouden)

Hoogseizoen:
08:00 – 24:00 uur
(wijzigingen voorbehouden)