Wasserette

wasgoed kleinEr zijn op het park bijna geen vakantiehuisjes waar een wasmachine aanwezig is. Gelukkig hebben we op het park, net achter de receptie, wel een wasserette.  Hier staan 2 wasmachines en een droger. Hoewel deze laatste in de zomermaanden eigenlijk niet gebruikt wordt. Niet zo vreemd, want in de zomer doet de zon zijn werk net zo goed.

We kregen van eigenaren en van gasten klachten dat de wasserette niet schoon was. Ook het bestuur van het park wist van deze klachten af. Dit was al jaren een voortslepend probleem.

De wasserette behoort echter bij pachter van het restaurant. Hij verkocht de was muntjes in het restaurant en moest er voor zorgen dat de wasserette schoongemaakt werd. Helaas hield geen enkele pachter die wij in het restaurant gehad hebben zich aan deze afspraak. Ondanks het feit dat ze daar regelmatig over aangesproken werden door het bestuur.

Afgelopen voorjaar kregen wij van de voorzitster van het bestuur de vraag hoe wij er over dachten om de zorg van wasserette over te nemen. We stonden hier niet negatief tegenover. Beide willen we tenslotte graag dat de wasserette er verzorgt en netjes uitziet voor de gasten van het park, maar ook voor de eigenaren van de vakantiehuisjes die hier gebruik van maken. Je was doen in een ruimte die niet schoon eruit ziet is tenslotte niet erg plezierig.
Afgelopen week ontvingen we een mail van de voorzitster. Het bestuur wil een definitieve en goede oplossing voor het probleem dat nu al veel te lang speelt. Ze willen het onderdeel van de wasserette wat nu in het pachtcontract zit eruit halen en overdoen naar ons.
We zijn samen tot overeenstemming gekomen en vanaf volgend jaar zullen wij dan ook de wasserette overnemen.

Met ingang van 2014 kunt u dus was muntjes in ons kantoor op het park halen.
De wasserette zal, zoals u gewend was, 24 uur per dag geopend zijn.
De kosten voor een was muntje zal niet verhoogd worden en blijft dus € 5,=. Wel nieuw is dat u niet alleen een was muntje krijgt, maar ook de keuze heeft uit een blokje wasmiddel, voor de gekleurde of voor de witte was.
We zullen een wasmand in de wasserette zetten. Mocht er een was klaar zijn en u wilt graag gebruik maken van de wasmachine maar de eigenaar van al gewassen was is nergens te zien, dan kunt u deze schone was in de wasmand doen en vervolgens zelf gebruik maken van de wasmachine.