Categorieën
Algemeen

Update Corona 01-02-2021

Met ingang van vandaag, is de kleurcode van Italie aangepast i.v.m. Corona. Net zoals in december al het geval was, heeft op een paar regio’s na, Italie code geel, net zoals in de zomer van 2020. Zo ook Lombardije.

Na de kerstvakantie liep het aantal geïnfecteerden iets op, waardoor de meeste regio’s de kleur oranje hadden gekregen. Lombardije was opeens rood, maar was met een week ook oranje. De verantwoordelijke instantie had bij Lombardije per ongeluk de mensen die genezen waren voor het gemak opgeteld bij de geïnfecteerden, waardoor er een verkeerd beeld ontstaan was en ze onterecht de code rood hadden gekregen. Na 1 week was Lombardije code oranje en nu een week later net zoals bijna alle regio’s in Italie code geel.

Op de website van van ons Ministerie van Buitenlandse Zaken die vandaag is bijgewerkt, staat wederom heel Italië met een code oranje. Deze website geeft dus helaas niet het juiste beeld aan van de werkelijke kleurcode in een ander land in Europa. Ook in december toen bijna heel Italie code geel had, bleef daar code oranje staan. We hebben voor jullie de kaart van vandaag bij dit berichtje gevoegd die in diverse Italiaanse kranten gepubliceerd is. In dit geval de kaart van de krant veronasera.it