Categorieën
Algemeen

Benzine Euro 95/E10

Sinds de start van Vakantiehuisjes Italia, 15 jaar geleden, adviseerde ik altijd alle gasten om in Italië geen benzine Euro 95/E10 te tanken, maar even de moeite te nemen naar Zwitserland te gaan om daar te tanken. Zwitserland ligt voor ons om de hoek en met een bijna lege benzinetank loonde het zeker om daar even heen te rijden. De benzine was er altijd veel goedkoper dan in Italie, dus dat was snel verdiend. Ook de Italianen reden altijd naar Zwitserland om daar te tanken.

Op een gegeven moment viel het mij op dat er voor de benzine pomp in Luino steeds lange rijen stonden. Voor mij erg vreemd ook.
Wat is hier aan de hand? Wel de benzine 95/E10 was hier in Italië dus goedkoper dan in Zwitserland. Tot op de dag van vandaag staan er nog steeds rijen voor de Italiaanse benzinepomp, dus het is nog steeds goedkoper. Je zou via google even kunnen kijken wat de prijs hier in Italië is en die in Zwitserland, wil je het zeker weten. De prijs schommelt enorm, maar de lange rijen staan er nog steeds, met daarin ook de Italianen. Dus eigenlijk kan je ervan uit gaan dat als er een lange rij staat voor de benzinepomp, de prijs lager is als in Zwitserland.

Dit tankstation heeft echter wel iets bijzonders, het blijft Italië, dus je moet even goed opletten. Gelukkig wees de pompbediende mij hierop. Ook voor mij een nieuw systeem, dat je even moet weten.

Als je vanaf het Villaggio Olandese rijdt naar Luino krijg je vanzelf aan de rechterhand het benzinestation. Rij je het terrein op dan heb je aan de linkerkant (straat kant) 2 benzine pompen staan. Tank hier niet. De prijs is daar hoger, omdat er voor deze pompen een pompbediende is en die tankt voor je, maar hiervoor moet je wel extra betalen. Aan de rechterkant van het terrein staat een pomp voor brommers en een gewone benzinepomp. Hier is de benzine dus zo wie zo goedkoper dan aan de linkerkant en op dit moment dus ook veel goedkoper dan dat je naar Zwitserland gaat. Voor deze benzinepomp staat dan ook de rij. Je tankt zelf en je loopt het gebouwtje in om af te rekenen. Pinnen binnen is geen probleem.
doe er je voordeel mee.