Categorieën
Algemeen

Reisvoorbereiding: Corona Check-app

Langzamerhand krijgen we steeds meer informatie hoe we kunnen gaan reizen. Iedere keer wordt er gelukkig weer een vraag die we hebben, beantwoord.

Het DCC (Digitaal Corona Certificaat) wordt een QR code, die wordt opgeslagen, op je smartphone. Vanaf 23 juni kunnen we de Corona-Check-app downloaden en daarna inloggen met DigiD om de QR code daar aan te maken. De app haalt automatisch je gegevens op. Als je voldoende gevaccineerd bent, een negatieve PCR test hebt, of van corona bent genezen, ontvang je de QR code, waarmee moet je principe vanaf 1 juli moet kunnen reizen. Een papieren QR code is ook mogelijk, ga hiervoor naar de website coronacheck.nl

Denk eraan Zwitserland behoort niet tot de EU. Tot op heden is het nog niet bekend of zij ook het DCC accepteren. Zij mogen dus zelf hun regels bepalen.

Een handige website om te zien wat de eisen zijn om de grens naar een ander land over te gaan, of voor de regels die er in het land zelf gelden is de ANWB Reiswijzer. Deze wordt dagelijks bijgewerkt en is dus altijd actueel. Omdat Nederland nog steeds geen code geel heeft, kunnen er andere eisen gesteld worden om een grens over te mogen gaan, dan dit zou zijn tussen, twee landen met een code geel. Wees hier alert op.