Categorieën
Algemeen

Italië nu ook geel op de website van onze regering

10 juni 2021

Vanmorgen heeft heel Italië, op de website van onze regering, inderdaad een code geel gekregen.

Een code geel wil natuurlijk niet zeggen dat er in Italië geen regels zijn waar wij ons aan moeten houden, ivm met de Covid-19. In ieder land van Europa kan dit weer anders zijn. `Niet handig, maar ook niet nieuw. Dit hadden we tenslotte vorig jaar ook.

Het is nog steeds de verwachting dat aanstaande maandag 14 juni, Lombardije een witte zone wordt. Meer hierover kan je lezen in ons stukje dat we 4 juni plaatsen. Als je naar beneden gaat op deze pagina kom je dit stukje vanzelf tegen.

Wat de regels worden om een grens over te komen, is op dit moment nog erg onduidelijk. Gisteren stonden de Italiaanse kranten bol over de uitleg van de EU app, hoe hij zal gaan werken, voor wie die is bestemd en dergelijke. Allemaal informatie voor de Italianen zelf, die natuurlijk straks ook graag op vakantie gaan. De verwachting is dan ook dat ook Italië met de EU app zal gaan werken.

Aanstaande dinsdag vergaderen de Eu leden over de inhoud van de EU digitale pas. Onze regering wil graag dat dit in heel Europa bijvoorbeeld hetzelfde gaat werken en overal dezelfde regels gelden als je de grens over wilt gaan. Het besluit dat ze gaan nemen zullen we moeten afwachten.