Categorieën
Algemeen

Zona Bianca Italia

Vrijdag 4 juni 2021

Naast de kleurcode geel wordt er dit jaar ook gesproken over witte zones. Niet alleen in Italië spreken ze over zona bianca, maar ook in andere landen van Europa.

WAT IS EEN WITTE ZONE?
Een regio met een code geel in Italië, kan geheel of gedeeltelijk een witte zone worden als er gedurende 1 week minder dan 50 personen op 100.000 geïnfecteerd zijn. Als ze aan deze regel 3 weken aaneengesloten voldoen, dan krijgt deze regio een gehele of gedeeltelijke witte zone. De eerste geheel witte regio’s in Italië zijn er inmiddels.

Wat is het verschil tussen een code geel of een witte zone?
Als een regio is overgegaan naar een witte zone, zijn er minder maatregelen ter voorkoming van meer Corona geïnfecteerden van kracht. Met andere woorden, met een code geel zijn de regels dus strenger dan met een witte zone.

Wanneer gaat Lombardije over van code geel naar een witte zone?
Inmiddels heeft Lombardije al 2 weken minder dan 50 personen op de 100.000 die geïnfecteerd zijn. De verwachting is, mits het aantal geïnfecteerden niet oploopt, dat op 14 juni heel Lombardije een witte zone wordt.
De verwachting is zelfs, dat als het aantal geïnfecteerden in heel Italië niet omhoog gaat, dat heel Italië vanaf 21 juni aanstaande een witte zone zal zijn. Deze witte zones zijn op de overzichtskaarten van Italië te zien. Dus kijk je op een kaart en je ziet een regio wit zijn, denk dan niet dat ze deze regio zijn vergeten in te kleuren. Integendeel het is voor ons nog beter dan een code geel. Uiteraard blijft Italië op de website van onze regering nog staan met de kleur oranje. Pas half juni wanneer de Italianen de toeristen in hun land welkom heten, zal deze website van kleur veranderen.