Categorieën
Algemeen

Reis naar het Villaggio Olandese

Inmiddels hebben wij ons kantoor op het Villaggio Olandese weer geopend. De eerste gasten mochten we welkom heten. Het is echt zomer hier in Italië. Het is genieten. Wij voelen ons net als vorig jaar hier veilig en ook van gasten hebben wij hetzelfde mogen horen.

In de tussentijd is er weer het één en ander veranderd wat het reizen naar Italië betreft.

Italië staat nu netjes op groen alleen Sicillië heeft code geel.
Miv 1 juli heeft ook Italië de corona check-app ingevoerd,
Als je 14 dagen of langer geleden volledig gevaccineerd ben en je kan dit via de check-app laten zien, kan je de grens over van Zwitserland naar Italië.
Niet volledig gevaccineerd? Vanaf 6 jaar een PCR test of antigeen test max 48 uur van te voren. Deze test kan ook in de app gebruikt worden. Het gele vaccinatieboekje kan je eveneens gebruiken om aan te tonen dat je gevaccineerd bent. Dezelfde voorwaarden gelden hiervoor als voor die voor in de app. Iedere reiziger die Italie in wil moet een digitaal formulier invullen en dit formulier moet je kunnen laten zien.

In openbare ruimtes is een mondkapje verplicht. Dus ook op het Villaggio Olandese in de receptie, het restaurant en ons kantoor op het park. Buiten is alleen een mondkapje verplicht, als er veel mensen bij elkaar zijn. Zoals bijvoorbeeld op de markt in Luino of in de rij voor de gelateria. Afstand houden is 1 meter, alleen met sporten 2 meter. Uiteraard de basis regel van handen wassen.

Buiten op het terras bij een restaurant is geen mondkapje nodig en mag je met meerdere personen aan een tafel zitten. Wil je naar de toilet dan eerst je mondkapje even op doen. Binnen mag je met 6 personen aan een tafel zitten. Aan tafel is geen mondkapje nodig, maar wil je bv naar de bar lopen of naar de toilet, mondkapje op.

Net als vorig jaar is er weer een time-slot voor het zwembad aanwezig. Bij Roberto, de badmeester, kan je je inschrijven voor de volgende dag, een periode van 2 uur. In principe maar 1 x per dag, zodat ook andere gasten de kans hebben om van ons mooie zwembad gebruik te kunnen maken.

Op de website van de ANWB staat de reiswijzer, die per land, waar je doorheen reist, heel goed aangegeven wat de maatregelen zijn. We adviseren jullie deze dan ook goed in de gaten te houden en deze zeker vlak voor je reis nogmaals te bekijken. Een land of gebied kan zomaar van kleur veranderen. Je hebt niet alleen te maken met de regels om een grens over te gaan, maar ook die je in het land zelf moet hanteren. Ook dit staat duidelijk op de website van de ANWB vermeld. Zorg dus dat je de juiste maatregelen neemt, want je zult toch een keer moeten tanken of een bezoek aan een toilet moeten brengen.