Boot mee op vakantie naar het Lago Maggiore

Het Lago Maggiore is natuurlijk uitermate geschikt om op te varen.
Heb je een eigen boot, dan kan je deze gerust meenemen. Het is tenslotte genieten, om op het Lago Maggiore te varen.

In de omgeving zijn twee goede jachthavens, waar je een ligplaats voor je boot kunt reserveren en waar je de trailer ook achter kunt laten.

Trailers/aanhangers mogen niet gestald worden op het Villaggio Olandese. Tevens raden wij je af met de boot achter je auto naar het park te rijden. De weg is nogal steil en er zitten een paar scherpe bochten in!

Jachthavens & ligplaatsen Lago Maggiore

Reserveer tijdig voor het hoogseizoen, want de ligplaatsen zijn snel vol!

Nautica Marina Star (Luino)

Nautica Marina Star
Viale Dante Alighieri 6
21016 Luino
Tel:0039-0332-531169
Er spreekt iemand Duits. Om er zeker te zijn dat je reservering juist verloopt, kan je beter even opbellen in plaats van het contact formulier op hun website te gebruiken.
Vanaf het Villaggio Olandese ongeveer 4 minuten rijden.

Porto Punto Molino (Porto Valtravaglia)

Porto Punto Molino
Via Lucchini, 3 21010 Porto Valtravaglia (VA)
Tel: +39.0332.547640 – +39.335.5845477
Website: https://cantierepuntamolino.com
Mailadres: cantierepuntamolino@gmail.com
Contact persoon die Duits en Engels spreekt.
Vanaf het Villaggio Olandese ongeveer 6 minuten rijden.

Registratie boot Lago Maggiore

Om het Lago Maggiore op te kunnen heb je, afhankelijk van de boot, een registratie nodig.

Als de boot 2.5 meter of langer is moet de boot in Italie geregistreerd worden om het Lago Maggiore op te mogen. Je mag dan echter ook zonder probleem, in het Zwitserse deel van het Lago Maggiore varen. Je ontvangt een sticker die op de boot geplakt moet worden. Deze registratie is eenmalig.

Vanuit NL moet je het volgende meenemen: je paspoort, vaarbewijs, verzekeringspapieren, registratiebewijs van de boot en de motor en 2 foto’s van de voor- en zijkant van de boot, zonder mensen erop. Kopieën hiervan dien je mee te nemen voor de medewerker van de haven, en er moet een formulier ingevuld worden ter plekke met de bootgegevens.

De medewerkers van de havens in Luino en Porto Valtravaglia, kunnen dit voor je regelen. De kosten voor een vignet zijn bij Porto Punta Molino € 100,= (prijswijziging voorbehouden), incl. het in orde maken van de documenten. Bij Nautica Marina Star, betaal je € 80,= (prijswijziging voorbehouden).

Het in orde brengen van de registratie, door de medewerkers van de havens, duurt ongeveer 3 dagen. Meestal krijg je een tijdelijk vaarbewijs, zodat je toch het water op kunt in de tussentijd.

Veel vaarplezier!