Lago Maggiore Vakantietips

Lago Maggiore: unieke parel van Noord-Italië

Het Lago Maggiore, is een prachtige vakantiebestemming. Rondom het meer is er ongelooflijk veel te doen. De ligging in Noord-Italië en deels Zwitserland, maakt dat het een unieke en leuke plek voor een heerlijke vakantie is. Vooral als je met de auto naar Italië op vakantie wilt, mag je deze regio eigenlijk niet overslaan. De afstand tot Utrecht is ongeveer 900 kilometer, wat betekent dat je er in principe in één dag naartoe kunt rijden. Ook voor gezinnen is deze vakantieregio, bij uitstek geschikt.

Via de prachtige Zwitserse Alpen, waaronder het Gotthard-massief, bereik je het meer. Je kunt ervoor kiezen de prachtige pas over de Gotthard te nemen, of via de Gotthard-tunnel te rijden. Vanzelfsprekend is de tunnel wat sneller, maar het geweldige uitzicht vanaf de pas, wil je eigenlijk niet missen!

Rondom het meer, vind je prachtige dorpen, havens, stranden en kronkelende wegen. Zwitserse en Italiaanse dorpen zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of met het veer over het meer. Het meer is omgeven door de Alpen. Dus kun je ook vanaf het meer, makkelijk de bergen in trekken. Wij zetten de mooiste en leukste vakantietips voor je op een rij!

Op vakantie naar het Lago Maggiore

Op vakantie naar het Lago Maggiore, ga je bij uitstek met de auto. Neem je de boot mee? Dan hebben wij alvast wat handige tips op een rij gezet. Vooral gezinnen met kinderen doen deze regio aan, en dat is goed te begrijpen. Het meer is een ontspannen omgeving om heerlijk vakantie te vieren. Het uitzicht rondom is fantastisch, overal kun je heerlijk eten en de vele stranden bieden voor gezinnen een heerlijke plek om tot rust te komen. Vanaf de stranden loop je direct het frisse water in, wat aangevoerd wordt vanuit verschillende bergrivieren.

Hou je van een actieve vakantie? Ook dan zit je goed! Op het meer kan je aan watersport doen. Je huurt daarvoor eenvoudig een boot in één van de vele havens. Wandelen is hier ook geweldig: het meer is omgeven door prachtige dorpen, met lange boulevards, vol met heerlijke restaurants en bars. Je slentert door geweldige dorpen met prachtige cultuur. Overal vind je oude kerken en panden, een lust voor het oog! Voor de gevorderde wandelaar, liggen er om het meer heen tegen de diverse Alpen aan, fantastische wandelroutes.

Gelegen in het meer vind je ook de Borromeïsche Eilanden. Een eilandengroep, die bekend staat om haar prachtige paleizen en tuinen. Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori, kun je bezoeken voor een dagje. Via het veer wat ook andere dorpen rondom het meer aandoet, kun je de trip naar de eilanden maken.

De leukste uitstapjes rondom het Lago Maggiore

Dorpen & Steden

Ascona

Locarno

Cannobio

Brisago

Cannero

Stranden

Maccagno

Germignaga

Laveno

Legguino

Bijzondere plekjes

Funicolare Lugano (Lugano)

Markt van Luino (Luino)

Madonna del Sasso (Locarno)

Het Lago Maggiore, de ideale vakantiebestemming!