Lago Maggiore Vakantietips

Lago Maggiore: unieke parel van Noord-Italië

Het Lago Maggiore, is een prachtige vakantiebestemming. Rondom het meer is er ongelooflijk veel te doen. De ligging in Noord-Italië en deels Zwitserland, maakt dat het een unieke en leuke plek voor een heerlijke vakantie is. Vooral als je met de auto naar Italië op vakantie wilt, mag je deze regio eigenlijk niet overslaan. De afstand tot Utrecht is ongeveer 900 kilometer, wat betekent dat je er in principe in één dag naartoe kunt rijden. Ook voor gezinnen is deze vakantieregio, bij uitstek geschikt.

Via de prachtige Zwitserse Alpen, waaronder het Gotthard-massief, bereik je het meer. Je kunt ervoor kiezen de prachtige pas over de Gotthard te nemen, of via de Gotthardtunnel te rijden. Vanzelfsprekend is de tunnel wat sneller, maar het geweldige uitzicht vanaf de pas, wil je eigenlijk niet missen!

Rondom het meer, vind je prachtige dorpen, havens, stranden en kronkelende wegen. Zwitserse en Italiaanse dorpen zijn gemakkelijk te bereiken met de auto of met het veer over het meer. Het meer is omgeven door de Alpen. Dus kun je ook vanaf het meer, makkelijk de bergen in trekken. Wij zetten de mooiste en leukste vakantietips voor je op een rij!

Op vakantie naar het Lago Maggiore

Boot mee naar het Lago Maggiore

Op vakantie naar het Lago Maggiore, ga je bij uitstek met de auto. Neem je de boot mee? Dan hebben wij alvast wat handige tips op een rij gezet. Vooral gezinnen met kinderen doen deze regio aan, en dat is goed te begrijpen. Het meer is een ontspannen omgeving om heerlijk vakantie te vieren. Het uitzicht rondom is fantastisch, overal kun je heerlijk eten en de vele stranden bieden voor gezinnen een heerlijke plek om tot rust te komen. Vanaf de stranden loop je direct het frisse water in, wat aangevoerd wordt vanuit verschillende bergrivieren.

Actieve vakantie aan het Lago Maggiore

Hou je van een actieve vakantie? Ook dan zit je goed! Op het meer kan je aan watersport doen. Je huurt daarvoor eenvoudig een boot in één van de vele havens. Wandelen is hier ook geweldig: het meer is omgeven door prachtige dorpen, met lange boulevards, vol met heerlijke restaurants en bars. Je slentert door geweldige dorpen met prachtige cultuur. Overal vind je oude kerken en panden, een lust voor het oog!

Voor de gevorderde wandelaar, liggen er om het meer heen tegen de diverse Alpen aan, fantastische wandelroutes. Wandelen is bijvoorbeeld prachtig op en rondom de Monte Tamaro, het Valle Verzasca of, als je een echte durfal bent, op de flanken van de Monte Rosa.

Borromeïsche Eilanden in het Lago Maggiore

Gelegen in het meer vind je ook de Borromeïsche Eilanden. Een eilandengroep, die bekend staat om haar prachtige paleizen en tuinen. Isola Bella, Isola Madre en Isola dei Pescatori, kun je bezoeken voor een dagje. Via het veer wat ook andere dorpen rondom het meer aandoet, kun je de trip naar de eilanden maken.

Ooit gekocht door de beroemde familie Borromeo, als buitenverblijf. Nu te bezoeken als toeristen. Een bijzonder mooie plek middenin het meer, zeker de moeite waard voor een leuke dagtrip!

De leukste uitstapjes rondom het Lago Maggiore

Dorpen & Steden

Ascona

Locarno

Cannobio

Brisago

Cannero

Stresa

Arona

Intra

Luino

Laveno

Morcote

Milaan

Stranden

Maccagno

Germignaga

Laveno

Legguino

Porto Valtravaglia

Bijzondere plekjes

Funicolare Lugano (Lugano)

Markt van Luino (Luino)

Madonna del Sasso (Locarno)

Borromeïsche Eilanden

Valle Verzasca (Zwitserland)

Monte Tamaro (Zwitserland)

Alprose Chocolade Fabriek (Zwitserland)

Orrido Sant Anna (Cannobio)

Swiss Miniatuur (Zwitserland)

Ondaland (Waterpark, Vicolungo)

Het Lago Maggiore, de ideale vakantiebestemming!

Het weer rondom het Lago Maggiore

Het grootste gedeelte van de zomer, heb je aan het Lago een heerlijk wisselend klimaat. Het is er dan overwegend warm, zo rond de 25 graden, met uitschieters boven de 30 graden. Zon wordt afgewisseld, met af en toe een flinke regenbui. Hierdoor is de omgeving prachtig groen!

Het weer voorspellen in Nederland is al moeilijk, maar de weersverwachting rond het Lago Maggiore voorspellen is nog veel moeilijker. De bergen en vooral de Alpen hebben een grote invloed op ons weer op het park, maar ook het Lago zelf speelt hier een grote rol in.

De meeste websites die het weer bij ons in Nederland voorspellen, zitten vaak naast de weersvoorspelling van de regio van het Lago Maggiore. Omdat het weer rondom het meer vaak zo snel verandert en heel lokaal is, kan je aan de ene kant van het meer in de zon zitten, terwijl de andere kant van een flinke regenbui geniet!