Vakantiehuisjes Italia

Vakantiepark Villaggio Olandese - Lago MaggioreBij Vakantiehuisjes Italia, boek je een ontspannen vakantie aan het Lago Maggiore.
Geniet van een persoonlijk verblijf op vakantiepark Villaggio Olandese.

Direct een vakantiehuisje zoeken

Villaggio Olandese, vakantiepark aan het Lago Maggiore

In Noord-Italië, op ongeveer 200 meter boven het Lago Maggiore, ligt het vakantiepark Villaggio Olandese. Het park is in de jaren zestig ontstaan en heeft een groot aantal prachtige vakantiehuisjes, elk met een unieke ligging en vele met een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore. In deze begin jaren waren bijna alle vakantiehuizen in eigendom van Nederlanders, vandaar dat het de naam Villaggio Olandese (Nederlands Dorp) gekregen heeft.

Vakantiepark Villaggio Olandese – Nederlands Dorp

Het Villaggio Olandese ligt midden in een natuurgebied. Over het park verspreid liggen 258 particulieren vakantiehuisjes. Allemaal in de vorm van de letter A.  In de loop der jaren hebben de huisjes andere eigenaren gekregen die ieder op zich, allen met weer andere inzichten, de huisjes, aangepast, verbouwd of gerenoveerd hebben. Hierdoor is er op het park werkelijk geen enkel huisje gelijk, wat betreft de indeling, voor hoeveel personen een huisje geschikt is of de inrichting. Er zijn eenvoudige huisjes, maar ook huisjes met meer comfort. Dit is geheel afhankelijk van hoeveel een eigenaar in zijn huisje heeft kunnen investeren. Wat weer met zich meebrengt dat ook de huurprijzen heel verschillend zijn. Wij zijn hier erg blij mee. Op deze manier is er veel keus, ook voor gezinnen met een lager vakantiebudget en voor ieder gezin die met de auto op autovakantie naar Noord-Italië wilt.

Indeling park

Het park is opgedeeld in terreinen, welke aangegeven worden met een letter. Bv het A-terrein, B-terrein enz. De vakantiehuisjes zelf hebben een nummer. Op de plattegrond van het park kunt u zien waar de huisjes liggen. De meeste huisjes liggen niet in keurige rijtjes, maar liggen verspreid op het terrein. Hierdoor heeft u bij de meeste huisjes veel privacy. Niet ieder huisje heeft een eigen parkeerplaats. Deze huisjes bereikt u via een trap of een pad.

Plattegrond Vakantiepark Villaggio Olandese Vakantiehuisjes Italia


Villaggio Olandese – een heerlijk vakantiepark met uitgebreide voorzieningen!

Restaurant ‘La Canonica’

Er is een restaurant op het park aanwezig waar je heerlijk kunt lunchen, dineren, maar iets drinken of een ijsje eten is natuurlijk ook mogelijk.

Vanaf het terras bij het restaurant kijkt u uit over het centrale hart van het park. Hier is een groot zwembad. Er altijd een badmeester aanwezig die toezicht houdt. Het pierenbad staat hier van opzij. Het grote zwembad is afgescheiden met een hek zodat kleintjes minder snel van het pierenbad ongezien het grote zwembad in kunnen. De ouders houden bij het pierenbad zelf toezicht.

Meer lezen over het restaurant? Klik hier. 

Speeltuin & Animatieteam

Er zijn speeltoestellen voor onze jongste gasten. Maar op het park is ook een tennisbaan en midgetgolfbaan te vinden. Ook zijn er diverse tafeltennistafels.
In de zomermaanden wordt er voor de kinderen van alles georganiseerd door een Nederlands sprekend animatieteam. Zo zijn er voetbalwedstrijden, zwemactiviteiten, touwtrekwedstrijden en speurtochten.
De wat oudere kinderen spreken meestal ’s avonds met elkaar af bij het restaurant om gezellig op het terras samen te komen. Een gezellige ontmoetingsplaats is het dan. Er worden heel wat vriendschappen voor jaren gesloten in een ontspannen en gezellige sfeer. Kortom, ook voor kinderen is het Villaggio Olandese een heerlijke bestemming!

Wasserette

Vlakbij de receptie is een wasserette. Hier staan 2 wasmachines en een droger. Hoewel deze laatste in de zomermaanden eigenlijk niet gebruikt wordt. Het zonnetje doet zijn werk net zo snel.

Vakantiepark Villaggio Olandese Vakantiehuisjes Italia Faciliteiten

Receptie Vakantiehuisjes Italia

In het centrale deel van het vakantiepark, vind je ook de algemene receptie van het Villaggio zelf. De medewerkers staan ook hier voor jou klaar.

Als u over de parkeerplaats bij de receptie van het park naar achteren loopt en aan het eind van de gebouwen rechtsaf gaat vind je de receptie van Vakantiehuisjes Italia, wat tevens het infocentrum van Villaggio Olandese is. Je bent hier natuurlijk altijd van harte welkom met vragen, voor advies of voor een gezellig praatje.

Vakantiehuisjes Italia is hier 7 dagen per week aanwezig, om je tijdens uw vakantie te ondersteunen. Persoonlijk contact vinden wij erg belangrijk. In ons kantoor kun je tijdens je vakantie altijd terecht voor vragen of informatie met betrekking tot het verblijf, de omgeving of in het geval van benodigde hulp of medische ondersteuning. Wij spreken naast Nederlands, ook Italiaans en Duits en kunnen je dus uitgebreid helpen tijdens je vakantie.

Vakantiepark Villaggio Olandese - Lago MaggioreVillaggio Olandese, een prachtig vakantiepark aan het Lago Maggiore.
Huur een vakantiehuis met uitzicht over het Lago Maggiore, middenin een natuurgebied.

Direct een vakantiehuisje zoeken