Vakantiepark Villaggio Olandese

Vakantiepark aan het Lago Maggiore

In Noord-Italië, op ongeveer 200 meter boven het Lago Maggiore, ligt het vakantiepark Villaggio Olandese. Het park is in de jaren zestig ontstaan en heeft een groot aantal prachtige vakantiehuisjes, elk met een unieke ligging en vele met een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore. In deze begin jaren waren bijna alle vakantiehuizen in eigendom van Nederlanders, vandaar dat het de naam Villaggio Olandese (Nederlands Dorp) gekregen heeft.

Villaggio Olandese (Nederlands Dorp)

Plattegrond vakantiepark Villaggio Olandese

Het Villaggio Olandese ligt midden in een natuurgebied. Over het park verspreid liggen 258 particulieren vakantiehuisjes. Allemaal in de vorm van de letter A. 

In de loop der jaren hebben de huisjes andere eigenaren gekregen die ieder op zich, allen met weer andere inzichten, de huisjes, aangepast, verbouwd of gerenoveerd hebben. Hierdoor is er op het park werkelijk geen enkel huisje gelijk, wat betreft de indeling, voor hoeveel personen een huisje geschikt is of de inrichting.

Er zijn eenvoudige huisjes, maar ook huisjes met meer comfort. Dit is geheel afhankelijk van hoeveel een eigenaar in zijn huisje heeft kunnen investeren. Wat weer met zich meebrengt dat ook de huurprijzen heel verschillend zijn. Wij zijn hier erg blij mee. Op deze manier is er veel keus, ook voor gezinnen met een lager vakantiebudget.

Het park is opgedeeld in terreinen, welke aangegeven worden met een letter. Bv het A-terrein, B-terrein enz. De vakantiehuisjes zelf hebben een nummer. Op de plattegrond van het park kun je zien waar de huisjes liggen. De meeste huisjes liggen niet in keurige rijtjes, maar liggen verspreid op het terrein. Hierdoor heb je bij de meeste huisjes veel privacy. Niet ieder huisje heeft een eigen parkeerplaats. Deze huisjes bereik je via een trap of een pad.


Faciliteiten op park Villaggio Olandese

Vakantiepark Villaggio Olandese

Rust, ruimte en een prachtig uitzicht

Wat wil je nog meer? De huisjes hebben een prachtige ligging in de bossen, boven Luino. Je vindt op het park allerlei faciliteiten die je verblijf prettiger maken. Zoals een leuke speelweide, met klimtoestellen, schommels, pingpong tafels. Een tennisveld en een mini-golfbaan. Een restaurant en een prachtig zwembad. En in de omgeving kun je ook heerlijk wandelen, of lekker luieren aan één van de vele strandjes aan het meer.

Zwembad vakantiepark Villaggio Olandese

Zwembad

In 2019 compleet vernieuwd. Een kinderbad en aflopend zwembad waar je rustig baantjes kunt trekken of met het gezin in kunt ontspannen. Mét uitzicht over het Lago Maggiore!

Speelwijde en restaurant vakantiepark Villaggio Olandese

Restaurant La Canonica

De Italiaanse keuken op z’n best: eenvoudig, maar o zo smaakvol! Je vindt er alle gangbare gerechten, incl. heerlijke pizza’s uit de steenoven en verse pasta’s. Natuurlijk aangevuld met lokale gerechten, waarvoor zelfs de inwoners van omliggende dorpen voor langskomen.


Met het hele gezin ontspannen!

Heb je zin gekregen in zo’n fijne vakantie aan het Lago Maggiore? Ga dan naar het overzicht van beschikbare vakantiehuizen, en kies jouw ideale vakantiehuis voor een heerlijke vakantie met het gezin!