Vakantiepark Villaggio Olandese

In Noord-Italië, op ongeveer 200 meter boven het Lago Maggiore, ligt het vakantiepark Villaggio Olandese. Het Villaggio Olandese ligt vlakbij de dorpen Luino en Brezzo di Bedero.

Het park is in de jaren zestig ontstaan en heeft een groot aantal prachtige vakantiehuisjes. Alle huisjes hebben een unieke ligging en vele hebben een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore, of op de Alpen om het park heen.

Vakantiepark aan het Lago Maggiore

De ligging van het park is fantastisch, middenin de bossen van een natuurgebied. Het is een fijne locatie, met veel rust vanwege de prachtige natuur, maar je vindt er ook de gezelligheid en het gemak wat een vakantiepark te bieden heeft.

Het park is gebouwd, op een heuvel aan het Lago Maggiore. Vanaf het park, en vanaf het terras van veel van de huisjes, heb je een prachtig uitzicht over het Lago Maggiore. Ook de omliggende Alpen zijn prachtig te zien, met op een heldere dag uitzicht op het Gotthard-massief en de Monte Rosa.

Op een zonnige dag, zie je het meer glinsteren in de zon, vol met kleine en grote boten, die het meer over varen.

Villaggio Olandese (Nederlands Dorp)

Plattegrond vakantiepark Villaggio Olandese

In deze begin jaren waren bijna alle vakantiehuizen in eigendom van Nederlanders. Vandaar dat het de naam Villaggio Olandese (Nederlands Dorp) gekregen heeft. Over het park verspreid, liggen 258 particulieren vakantiehuisjes. Allemaal in de vorm van de letter A. 

In de loop der jaren hebben de huisjes andere eigenaren gekregen die ieder op zich, allen met weer andere inzichten, de huisjes, aangepast, verbouwd of gerenoveerd hebben. Hierdoor is er op het park werkelijk geen enkel huisje gelijk. Verschillen vind je in de indeling van het huisje, voor hoeveel personen een huisje geschikt is, of in de inrichting.

Er zijn eenvoudige huisjes, maar ook huisjes met meer comfort. Wat weer met zich meebrengt dat ook de huurprijzen verschillend zijn. Wij zijn hier erg blij mee. Op deze manier is er veel keus: voor gezinnen met een ruim, of beperkt vakantiebudget.

Het park is opgedeeld in terreinen, welke aangegeven worden met een letter (A-terrein, B-terrein enz.). De vakantiehuisjes zelf, hebben een nummer. Op de plattegrond van het park kun je zien waar de huisjes liggen. De meeste huisjes liggen niet in keurige rijtjes, maar liggen verspreid op het terrein. Hierdoor heb je bij de meeste huisjes veel privacy. Niet ieder huisje heeft een eigen parkeerplaats. Deze huisjes bereik je via een trap of een pad.


Faciliteiten op park Villaggio Olandese

Rust, ruimte en een prachtig uitzicht

Wat wil je nog meer? De huisjes hebben een prachtige ligging, half verscholen in de bossen. Je vindt op het park allerlei faciliteiten die je verblijf prettiger maken. Zoals een leuke speelweide met klimtoestellen, schommels en pingpong tafels. Een tennisveld en een mini-golfbaan. Een restaurant en een prachtig, modern zwembad. En in de omgeving kun je ook heerlijk wandelen, of lekker luieren aan één van de vele strandjes aan het meer.

Vakantiepark Villaggio Olandese
Zwembad vakantiepark Villaggio Olandese

Zwembad

In 2019 compleet vernieuwd. Een kinderbad en aflopend zwembad waar je rustig baantjes kunt trekken of met het gezin in kunt ontspannen. Mét uitzicht over het Lago Maggiore!

Restaurant La Canonica

De Italiaanse keuken op z’n best: eenvoudig, maar zo smaakvol! Je vindt er alle gangbare gerechten, incl. heerlijke pizza’s uit de steenoven en verse pasta’s. Natuurlijk aangevuld met lokale gerechten. Zelfs de inwoners van omliggende dorpen, komen hier lekker tafelen!

Speelwijde en restaurant vakantiepark Villaggio Olandese

Met het hele gezin ontspannen!

Heb je zin gekregen in zo’n fijne vakantie aan het Lago Maggiore? Ga dan naar het overzicht van beschikbare vakantiehuizen. Kies jouw ideale vakantiehuis, voor een heerlijke vakantie met het gezin!