Veelgestelde Vragen

Op deze pagina vindt u een selectie van de meeste gestelde vragen. Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog steeds een vraag hebben? Neemt u dan gerust contact met ons op via email, ons contactformulier, of telefonisch.

Overzicht

 

Hoe werkt reserveren & boeken bij Vakantiehuisjes Italia?

Om een vakantiehuisje op vakantiepark Villaggio Olandese te reserveren en te boeken bij Vakantiehuisjes Italia, kiest u als eerste een huisje naar wens uit ons aanbod.

Vakantiehuisjes Italia is de centrale verhuurder op Vakantiepark Villaggio Olandese

Vakantiehuisjes Italia is de centrale verhuurder van vakantiehuizen op Villaggio Olandese. Bij ons vindt u een selectie van de leukste vakantiehuizen op het park, elk met een unieke ligging en kenmerken. Heeft u vragen over ons aanbod laat het ons dan weten!

Persoonlijk contact, via de mail, per telefoon en op het park zelf, vinden wij erg belangrijk. Mocht u twijfelen of een vakantiehuisje wel voor u het juiste huisje is, neemt u dan ook beslist even contact met ons op. Wij kennen alle vakantiehuisjes in ons programma door en door en helpen u dan ook graag. Samen kijken wij graag met u naar de mogelijkheden die er zijn op het park voor u.

Op het park is er 7 dagen per week iemand aanwezig in ons kantoor van Vakantiehuisjes Italia. Zo staat u er nooit alleen voor. Geen eigenaar die u moet bellen en kilometers van u verwijderd is en in geval van bv een probleem. Zo’n eigenaar moet dit van een verre afstand voor u moet zien te regelen. Wij zijn er voor u als u vragen heeft, maar ook voor een praatje bent u natuurlijk altijd van harte welkom.

Meer weten over Vakantiehuisjes Italia? Leest u dan hier verder!

Reservering indienen via ons reserveringsformulier, of per email & telefoon

Nadat u een keuze heeft gemaakt, dient u het verzoek voor een reservering in via het reserveringsformulier, per email of per telefoon.

Wilt u liever eerst een optie nemen, zonder verder bijkomende kosten? Maakt u dan gebruik van de mogelijkheid om een optie via de site in te dienen.

Na ontvangst van uw reservering ontvangt u van ons een mail dat wij uw reservering ontvangen hebben en verwerkt hebben in ons reserveringssysteem.
Daarna nemen wij direct contact op met de eigenaar van het vakantiehuisje om te controleren of het huisje daadwerkelijk ook wat hem betreft beschikbaar is. Op deze manier kan er geen dubbele boeking ontstaan, doordat een eigenaar vergeten heeft ons te melden dat hij zijn huisje aan bv een familielid vergeven heeft.

Wij zorgen ervoor 100% zekerheid voor u  te hebben.

Reserveringsbevestiging per email, binnen 24 uur

Binnen 24 uur ontvangt u van ons per mail een bevestiging, met verdere informatie en indien het een reservering betreft, een bevestiging van de door u gemaakte reservering. Is het om welke reden dan ook niet meer mogelijk het huisje te reserveren, dan laten wij dat uiteraard ook weten.

Uiteraard bent u vrij op andere wijze, bijvoorbeeld via email of via telefoon contact op te nemen met ons. Wij beantwoorden graag uw vragen.

Kan ik naast een vakantiehuisje ook extra services reserveren of gebruiken?

Ja, dat kan. U kunt bij ons ook extra services reserveren, zoals bedlinnen, kinderstoelen, campingbedjes e.d. Tevens kunt u via ons gebruik maken van de wasserette op het park. Deze diensten verlenen wij ook aan gasten op het park, die geen vakantiehuis bij Vakantiehuisjes Italia hebben gereserveerd.

Bedlinnen, campingbedje of kinderstoel

Een campingbedje en/of kinderstoel is niet aanwezig. Deze kunt u, indien u dit wenst, bij ons reserveren. Dan staat dit voor u klaar op de dag van uw aankomst. Een campingbedje en/of kinderstoel dienen ruim voor aankomst gereserveerd te worden (zolang de voorraad strekt). Bedlinnen is niet aanwezig. Deze kunt u, indien u dit wenst, eveneens reserveren. Dan ligt dit voor u klaar op de dag van uw aankomst. Op onze beurt huren wij het bedlinnen bij een stomerij in de omgeving. Omdat de Italianen zelf onder dekens en ouderwetse lakens slapen zijn er geen dekbedhoezen te huur, ook al zijn er in het huisje dekbedden aanwezig. In de zomer zult u echter niet onder een dekbed slapen, maar is een laken ruim voldoende. Mocht het echter toch onverwacht een nacht frisser zijn, dan kunt u het dekbed bovenop het laken leggen. Bedlinnen dient minimaal 2 weken voor uw aankomst gereserveerd te worden.

Wasserette

Er zijn niet veel vakantiehuisjes waar een wasmachine staat. Op het park is daarom ook  een wasserette aanwezig.
24 uur per dag is de wasserette per dag geopend, dus op ieder tijdstip dat het u schikt kunt u hier gebruik van maken.
U kunt in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia op het park een muntje kopen om een wasmachine te kunnen gebruiken. De kosten voor een muntje zijn € 5,=. U krijgt van ons gratis wasmiddel mee voor de witte of gekleurde was.

Welke voorwaarden zijn er verbonden aan het reserveren en boeken van een vakantiehuisje bij Vakantiehuisjes Italia?

Wij hanteren een aantal voorwaarden en ‘huisregels’  zoals wij het graag noemen, die verbonden zijn aan het reserveren en boeken van een vakantiehuis op Villaggio Olandese.

De voorwaarden en huisregels zijn opgesteld om uw verblijf op het park zo aangenaam mogelijk te kunnen maken en maken het voor ons mogelijk u zo goed mogelijk te bedienen.

In onze voorwaarden kunt u alles teruglezen over de regels die gelden op het park en in het huisje, de voorwaarden die verbonden zijn aan het maken van een reservering en de verwachtingen die u mag hebben van Vakantiehuisjes Italia. Zowel op het park als in de aanloop naar uw verblijf.

U vindt een gedetailleerd overzicht, door hier te klikken. 

Betalingsvoorwaarden

De betalingsvoorwaarden die verbonden zijn aan het reserveren en boeken van een vakantiehuisje en het verblijf op Villaggio Olandese, zijn voor u uiteengezet. U vindt in deze voorwaarden alle informatie omtrent het betalen van de reserveringskosten, kosten van de huur van het vakantiehuis en eventuele bijkomende kosten.

Mocht u naar aanleiding hiervan, nog steeds een vraag hebben, laat het ons dan gerust weten!

Ga naar de betalingsvoorwaarden. 

Belangrijke informatie over de vakantiehuisjes

Op de beschrijvingen van de vakantiehuisjes kunt u lezen hoe de indelingen zijn en welke apparatuur er in de keuken van het huisje aanwezig is. Standaard inventarislijsten zijn niet aanwezig. Doordat de huisjes van particulieren met diverse nationaliteiten zijn en alle huisjes verschillend zijn. U kunt er echter gerust van uitgaan dat er altijd voldoende inventaris aanwezig is voor het aantal personen waar het huisje voor verhuurd wordt.

Indeling van de vakantiehuisjes

Indeling beneden:

  • één of twee slaapkamers
  • de badkamer, met hierin de douche, het toilet en een wastafel
  • in een aantal huisjes is er een wasmachine en/of vaatwasmachine aanwezig
  • een kachel

De indeling boven:

  • in de meeste huisjes 1 grote ruimte. Dit omdat je dan de ramen tegenover elkaar open kan zetten en het anders misschien wat warm wordt in de zomermaanden
  • meestal zijn er 2 bedden aan de voorkant van het huisje en 2 aan de achterkant van het huisje

Overig:

  • een terras. De ruimte om het huisje heen is bij ieder huisje verschillend
  • zonwering in de vorm van een parasol, zonnescherm of beide
  • bij bijna alle huisjes is een BBQ aanwezig
  • tuinmeubilair
  • een eigen parkeerplaats. Echter dit is niet bij ieder huisje. Dit komt door de ligging. Deze vakantiehuisjes bereikt u doorgaans via een trap of een pad van het huisje. Een algemene parkeerplaats is altijd in de buurt
  • er zijn huisjes die geschikt zijn voor 4, 5 en 6 personen en een paar huisjes zijn zelfs geschikt voor 7 personen
  • veel huisjes hebben zicht op het Lago Maggiore
  • bij de meeste huisjes heeft u veel privacy. Dit komt doordat de meeste huisjes niet in keurige rijtjes liggen, maar meer door elkaar heen verspreid.

Is er geen huisje volledig naar uw zin bij, kijkt u dan eens onder de huisjes die voor meer personen geschikt zijn dan uw gezinssamenstelling. De prijzen verschillen onderling bijna niet.
Misschien mist u informatie, komen er vragen bij u op, twijfelt u of uw keuze de juiste is of wilt u even overleggen.
Persoonlijk contact en advies vinden wij erg belangrijk en maakt het voor u misschien makkelijker de juiste keuze te maken. Aarzel niet en stuur geheel vrijblijvend beslist even een mail of neem telefonisch contact met ons op. Wij beantwoorden uw vragen graag.

Wat is de locatie van het vakantiepark Villaggio Olandese?

Adresgegevens

De adresgegevens van het park zijn als volgt:

Loc. Garno 2
21010 Brezzo di Bedero ( VA ),
Italia.
Tel. receptie: 0039-0332 532 378
Fax receptie: 0039-0032 534 291

Het Villaggio Olandese ligt in Noord-Italië, net over de Zwitserse grens. Vanuit Utrecht is het 982 km naar het park toe. Het park is goed te bereiken door vanuit het noorden, langs het meer te rijden, via de grensovergang bij Zenna.

Kaart met locatie

 

De route naar het park & ons rij-advies

Na reservering en bevestiging van uw verblijf op Vakantiepark Villaggio Olandese, zult u van ons een routebeschrijving naar het park ontvangen.
U zult echter waarschijnlijk uw navigatie gebruiken onderweg. Gelijk heeft u, want dit rijdt tenslotte veel prettiger dan met een papieren routebeschrijving. Toch adviseren wij u de routebeschrijving die u van ons ontvangen heeft, tijdens uw reis mee te nemen. De ervaring heeft ons namelijk geleerd, dat bijna alle navigatiesystemen u over een weg sturen naar het park toe, die uiterst smal is en waar  u tegenliggers maar op een paar plaatsen kunt passeren. U loopt dus het risico een heel stuk over een smalle en bochtige weg achteruit te moeten rijden. Vele gasten zijn u al voorgegaan en zijn over deze weg aangekomen op het park met het zweet in hun handen. Niet echt een plezierige ervaring om bijna aan het einde van de reis over deze weg te moeten. U kunt het park namelijk via 2 wegen bereiken. De andere weg, die ook beschreven staat op onze routebeschrijving, is eenvoudiger te rijden.

Wij adviseren u dan ook dat als u uw navigatie gebruikt als eindbestemming in te vullen het adres van de supermarkt de Carrefour in Luino. Wij geven u hiervan het adres: Via Fornara, 5 21016 – LUINO. Als u hier aangekomen bent, neemt u dan onze routebeschrijving erbij en volg vanaf de Carrefour de weg naar boven naar het park toe. U zult een stuk ontspannender aankomen.

Routebeschrijving

U rijdt vanuit Utrecht (A12) richting Arnhem, Koln (3), Frankfurt en Karlsruhe (5) naar Basel. Hier gaat u de grens van Duitsland naar Zwitserland over.
Vanaf Basel volgt u Luzern tot de borden St Gotthard (Gottardo) Hier kunt u kiezen of u door de Gotthardtunnel wilt rijden of liever over de pas, mits deze geopend is. Vervolgens volgt u de borden Bellinzona/Lugano/Locarno (A2). Na Bellinzona nord krijgt u de afslag nr 47 Bellinzona sud/Locarno/Lago Maggiore.

Hier verlaat u de autobaan en gaat u verder richting Lugano/Locarno.
U komt op een weg met veel rotondes die u allemaal rechtdoor gaat totdat u voor Locarno op een rotonde komt waarop Luino vermeld staat. Luno volgt u. Bij het plaatsje Quartino krijgt u het Lago Maggiore aan de rechterkant te zien. U blijft de prachtige weg langs het meer volgen. Bij het plaatsje Zenna gaat u de grens over met Italië. U blijft de weg langs het meer volgen en u rijdt Luino binnen.
Zodra u Luino binnenkomt gaat u de eerste rotonde rechtdoor. Langs de haven, centrum door (u rijdt nog steeds langs het meer) Aan de linkerhand asseert u een grote supermarkt Carrefour. Vlak na de supermarkt rijdt u een brug over en krijgt u weer een rotonde. Bij deze rotonde links af slaan, vervolgens rechtdoor de spoorbrug onderdoor en daarna meteen rechtsaf (bij de “rode fabriek”). U bevind zich nu op een kronkelige omhooggaande weg. Na ongeveer 100 meter vindt u links een weg omhoog (na de roze school, “scuole”). Daar staat ook een bordje Villaggio Olandese. U volgt de kronkelende weg omhoog, 3,5 km lang. De weg komt uit op een T-splitsing en u rijd hier rechtsaf, De weg gaat u naar beneden. Bij de eerste weg links komt u bij de receptie uit.

File Gotthard & alternatief Gotthard pas

Mocht er tijdens uw reis naar het park toe een lange file voor de Gotthardtunnel staan, verlaat dan bij de afslag Wassen de snelweg. Rond deze afslag begint vaak de file. Soms begint de file al voor Wassen, weet u dit dan kunt u vruim voordat u bij de afslag Wassen bent, de afslag Amsteg nemen. U kunt dan de pas over de Gotthard nemen. Deze pas is zo breed als een provinciale weg en is heel gemakkelijk te rijden. Veel prettiger dan tijden in de warme zon in een file te moeten staan. De pas over de Gotthard is werkelijk een prachtige alternatieve route en het is maar 20 minuten langer rijden dan als u door de tunnel zou gaan.

We geven u ook even een link van een Zwitserse website. Hierop kunt u alle informatie over onder andere de actuele situatie op de weg, of passen wel of niet geopend zijn, maar bijvoorbeeld ook de wegwerkzaamheden zien. U kunt op deze onderwerpen diverse actuele onderwerpen filteren.

Gebruik van uw navigatie tijdens uw reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in uw auto te hebben. Ook in Duitsland mag u officieel niet rijden met navigatie met flitsinfo. Lees meer hierover door even op de link navigatie filtsinfo verboden in zwitserland te klikken.

Algemene reisinformatie & tips over de lokale omgeving & faciliteiten

Goed voorbereid op reis: tips van Vakantiehuisjes Italia over de voorbereiding en route naar het park

Natuurlijk gaat u graag goed voorbereid op reis. Daarom heeft Vakantiehuisjes Italia voor u een paar handige tips klaar gezet, om u voor en tijdens uw reis te helpen.

Kijkt u hier even:  Goed voorbereid op reis naar het Villaggio Olandese.

Informatie omgeving & faciliteiten op het vakantiepark

Informatie over de omgeving en algemene nuttige informatie voor uw verblijf op het park kunt u natuurlijk ook bij ons vinden. Naast de service van 7 dagen per week iemand om het park hierom kunnen vragen bij ons Informatiecentrum, hebben wij ook voor u op onze site wat handige informatie uiteengezet.

Meer hierover lezen? Klikt u dan hier.

Leuke weetjes over de omgeving van het vakantiepark Villaggio Olandese

Ook voor uw gemak hebben wij vast wat leuke weetjes over de omgeving en het park samengevat, zodat u vast lekker in de stemming kunt komen voor uw verblijf op het park. Uiteraard kunt u ook deze informatie bij ons opvragen tijdens uw verblijf op het park.

U vindt de informatie door hier verder te lezen.

Activiteiten in de omgeving van het vakantiepark Villaggio Olandese

Daarnaast wilt u natuurlijk weten wat voor een leuke activiteiten er te doen zijn in de omgeving van het park. Ook dat hebben wij voor u verzameld, zodat u ook hiermee vast in de stemming komt, of iets leuks kunt plannen tijdens uw verblijf op het park.

U vindt de informatie over de activiteiten in de omgeving, door hier verder te lezen. 

De boot mee op vakantie naar Villaggio Olandese

Heeft u een eigen boot, dan kunt u deze gerust meenemen. Het is tenslotte genieten om op het Lago Maggiore te varen. Wij hebben voor uw gemak een aantal zaken op een rij gezet, zodat u goed voorbereid met de boot mee op vakantie kunt naar het Villaggio Olandese.

Meer informatie over de boot mee op vakantie, vindt u hier. 

Hoe is het weer op het vakantiepark Villaggio Olandese?

Het grootste deel van Italië heeft een mediterraan klimaat. De zomers zijn warm en de winters, waarin de meeste regenval plaatsvindt, zijn mild.

De Alpen hebben grote invloed op het klimaat van Italië omdat ze werken als schild tegen storingen en koude winden uit het noorden. Wanneer die luchtstromingen toch over de Alpen komen, ontstaat soms een krachtige, warme en zeer droge wind die vergelijkbaar is met de Föhn aan de noordkant van de Alpen. Midden in de winter kan de temperatuur dan waarden van 18°c bereiken. De zon schijnt ’s zomers zo’n 300 uur in de maand, veel meer dan in ons land waar een gemiddelde zomermaand iets onder de 200 zonuren blijft.
Door het mediterrane klimaat is de natuur een lust voor het oog. Veel palmen en bloeiende planten en struiken. Niet voor niets zijn dan ook rondom het Lago Maggiore verschillende botanische tuinen te vinden.

Het weer in de bergen veranderd snel en is lastig te voorspellen. Wilt u het actuele weer weten rond het Villaggio Olandese? Klikt u dan op de link. Deze site is het beste in overeenstemming met hoe het weer daadwerkelijk is.

Hoe kan ik in contact komen met Vakantiehuisjes Italia?

U kunt ons op diverse manieren bereiken. Via ons contactformulier, telefonisch of per email. Op kijkt u voor alle contactinformatie even op onze contactpagina.