Categorieën
Algemeen

Het weer rond het Villaggio

We krijgen veel mails met vragen. Dit naar aanleiding van het noodweer. Hier hebben wij niet erg veel van meegemaakt. In de nacht hadden we 15 minuten een heftig onweer met een inslag van de bliksem in de omgeving, storm en enorme regen. Er is echter geen hagelsteen gevallen.

Lombardije is ongeveer zo groot als Nederland. Wel veel schade rond Milaan ontstaan, maar daar moeten we ruim 2 uur voor rijden.

Rond het Gardameer zijn in de zomer hagelbuien geen uitzondering. Dit is iets wat rond het Gardameer bekend is. Echter het formaat van de hagel was veel groter dan normaal daar, vandaar dan ook daar schade.

Het lago Maggiore staat niet bekend om zijn enorme hagelbuien in de zomer, hoewel er ook hier wel eens hagel naar beneden komt. Een aantal jaren terug hebben we ook hier een keer grotere hagel gehad dan normaal. De Italianen hier hadden dit nog nooit meegemaakt en wisten niet wat hen overkwam.

Wij hebben hier nog steeds een zonnige en warme zomer. Kortom heerlijk vakantieweer met een enkele bui, waardoor de natuur prachtig groen is. Onze gasten genieten dan ook gelukkig volop.