Categorieën
Algemeen

Laadpalen

Op het Villaggio Olandese staan nog geen laadpalen. Wel is het bestuur begonnen met een onderzoek onder de eigenaren van de vakantiehuisjes op het park hoe zij hierover denken. Op dit moment zijn er nog bijna geen eigenaren die een elektrische auto hebben en ook onder de gasten zijn dit er nog maar heel weinig. Op termijn zal dit aantal zeker hoger worden.

Er mogen bij de huisjes op het park geen auto’s opgeladen worden. De capaciteit van de stoppenkasten in de vakantiehuisjes zijn niet toereikend hiervoor. We lopen het risico dat er oververhitting ontstaat met alle gevolgen van dien. Daarnaast is het niet bepaald netjes naar een eigenaar van een huisje toe om je auto nachten te laten laden op kosten van iemand anders. De huurprijzen zijn incl het elektra, maar dit is wel berekend op een gemiddeld gebruik in een huisje, afgestemd op het aantal personen.

De dichtstbijzijnde laadpalen staan in Luino. Hier zal je veel zijn al is het maar om in een supermarkt je boodschappen te halen.

De bezitters van een elektrische auto zullen op de laadpaal-app die ze doorgaans hebben, deze palen zeker weten te vinden. Bereid je goed voor voordat je uit Nederland vertrekt zodat je ook de juiste pasjes bij je hebt voor in de landen waar je doorheen rijdt en ook die voor uiteraard Italië