Hoe kom ik op Villaggio Olandese

Adresgegevens

De adresgegevens van het park zijn als volgt:

Loc. Garno 2
21010 Brezzo di Bedero ( VA ),
Italia.
Tel. receptie: 0039-0332 532 378
Fax receptie: 0039-0032 534 291

Het Villaggio Olandese ligt in Noord-Italië, net over de Zwitserse grens. Vanuit Utrecht is het 982 km naar het park toe. Het park is goed te bereiken door vanuit het noorden, langs het meer te rijden, via de grensovergang bij Zenna.

Kaart met locatie

De route naar het park & ons rij-advies

Na reservering en bevestiging van uw verblijf op Vakantiepark Villaggio Olandese, zult u van ons een routebeschrijving naar het park ontvangen.
U zult echter waarschijnlijk uw navigatie gebruiken onderweg. Gelijk heeft u, want dit rijdt tenslotte veel prettiger dan met een papieren routebeschrijving. Toch adviseren wij u de routebeschrijving die u van ons ontvangen heeft, tijdens uw reis mee te nemen. De ervaring heeft ons namelijk geleerd, dat bijna alle navigatiesystemen u over een weg sturen naar het park toe, die uiterst smal is en waar  u tegenliggers maar op een paar plaatsen kunt passeren. U loopt dus het risico een heel stuk over een smalle en bochtige weg achteruit te moeten rijden. Vele gasten zijn u al voorgegaan en zijn over deze weg aangekomen op het park met het zweet in hun handen. Niet echt een plezierige ervaring om bijna aan het einde van de reis over deze weg te moeten. U kunt het park namelijk via 2 wegen bereiken. De andere weg, die ook beschreven staat op onze routebeschrijving, is eenvoudiger te rijden.

Wij adviseren u dan ook dat als u uw navigatie gebruikt als eindbestemming in te vullen het adres van de supermarkt de Carrefour in Luino. Wij geven u hiervan het adres: Via Fornara, 5 21016 – LUINO. Als u hier aangekomen bent, neemt u dan onze routebeschrijving erbij en volg vanaf de Carrefour de weg naar boven naar het park toe. U zult een stuk ontspannender aankomen.

Routebeschrijving

U rijdt vanuit Utrecht (A12) richting Arnhem, Koln (3), Frankfurt en Karlsruhe (5) naar Basel. Hier gaat u de grens van Duitsland naar Zwitserland over.
Vanaf Basel volgt u Luzern tot de borden St Gotthard (Gottardo) Hier kunt u kiezen of u door de Gotthardtunnel wilt rijden of liever over de pas, mits deze geopend is. Vervolgens volgt u de borden Bellinzona/Lugano/Locarno (A2). Na Bellinzona nord krijgt u de afslag nr 47 Bellinzona sud/Locarno/Lago Maggiore.

Hier verlaat u de autobaan en gaat u verder richting Lugano/Locarno.
U komt op een weg met veel rotondes die u allemaal rechtdoor gaat totdat u voor Locarno op een rotonde komt waarop Luino vermeld staat. Luno volgt u. Bij het plaatsje Quartino krijgt u het Lago Maggiore aan de rechterkant te zien. U blijft de prachtige weg langs het meer volgen. Bij het plaatsje Zenna gaat u de grens over met Italië. U blijft de weg langs het meer volgen en u rijdt Luino binnen.
Zodra u Luino binnenkomt gaat u de eerste rotonde rechtdoor. Langs de haven, centrum door (u rijdt nog steeds langs het meer) Aan de linkerhand asseert u een grote supermarkt Carrefour. Vlak na de supermarkt rijdt u een brug over en krijgt u weer een rotonde. Bij deze rotonde links af slaan, vervolgens rechtdoor de spoorbrug onderdoor en daarna meteen rechtsaf (bij de “rode fabriek”). U bevind zich nu op een kronkelige omhooggaande weg. Na ongeveer 100 meter vindt u links een weg omhoog (na de roze school, “scuole”). Daar staat ook een bordje Villaggio Olandese. U volgt de kronkelende weg omhoog, 3,5 km lang. De weg komt uit op een T-splitsing en u rijd hier rechtsaf, De weg gaat u naar beneden. Bij de eerste weg links komt u bij de receptie uit.

File Gotthard & alternatief Gotthard pas

Mocht er tijdens uw reis naar het park toe een lange file voor de Gotthardtunnel staan, verlaat dan bij de afslag Wassen de snelweg. Rond deze afslag begint vaak de file. Soms begint de file al voor Wassen, weet u dit dan kunt u vruim voordat u bij de afslag Wassen bent, de afslag Amsteg nemen. U kunt dan de pas over de Gotthard nemen. Deze pas is zo breed als een provinciale weg en is heel gemakkelijk te rijden. Veel prettiger dan tijden in de warme zon in een file te moeten staan. De pas over de Gotthard is werkelijk een prachtige alternatieve route en het is maar 20 minuten langer rijden dan als u door de tunnel zou gaan.

We geven u ook even een link van een Zwitserse website. Hierop kunt u alle informatie over onder andere de actuele situatie op de weg, of passen wel of niet geopend zijn, maar bijvoorbeeld ook de wegwerkzaamheden zien. U kunt op deze onderwerpen diverse actuele onderwerpen filteren.

Gebruik van uw navigatie tijdens uw reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in uw auto te hebben. Ook in Duitsland mag u officieel niet rijden met navigatie met flitsinfo.