Hoe kom ik op Villaggio Olandese?

Adresgegevens Villaggio Olandese

De adresgegevens van het park zijn als volgt:

Loc. Garno 2
21010 Brezzo di Bedero ( VA ),
Italia.
Tel. receptie: 0039-0332 532 378
Fax receptie: 0039-0032 534 291

Openingstijden voor/naseizoen:
Ma t/m za: van 10.30 tot 12.00 uur en van 16.30 tot 18.00 uur
Zon- en feestdagen: 10.30 tot 12.00 uur
November – februari: zaterdagen en feestdagen van 10.30 tot 12.00 uur en op zondag gesloten

Openingstijden hoogseizoen
Ma t/m do: 9.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 18.00 uur
Vrijdag en zaterdag: 9.00 – 18.00 uur
Zon- en feestdagen: 9.00 tot 12.00 uur

Het Villaggio Olandese ligt in Noord-Italië, net over de Zwitserse grens. Vanuit Utrecht is het 982 km naar het park toe. Het park is goed te bereiken door vanuit het noorden, langs het meer te rijden, via de grensovergang bij Zenna.

Locatie

De route naar het park & ons rij-advies

Na reservering en bevestiging van je verblijf op Vakantiepark Villaggio Olandese, heb je bij de sleutelbrief de routebeschrijving naar het park toe ontvangen.

Gebruik je navigatie tijdens je rit? Neem dan toch onze beschrijving even mee of de link van deze pagina. Onze ervaring is, dat veel navigatiesystemen, een route kiezen naar het park, over een zeer smalle weg die naar het park gaat. Op deze weg is het passeren van tegenliggers vrijwel niet mogelijk en het komt geregeld voor dat je een flink eind achteruit moet rijden over deze smalle slingerweg, om tegenliggers te laten passeren. Veel gasten komen dan met het zweet in hun handen op het park aan en dat is geen ontspannen start van uw verblijf op het Villaggio Olandese. Zeker niet na zo’n lange rit naar Italië toe.

Je kunt het park via twee wegen bereiken, wij beschrijven de alternatieve weg, op de routebeschrijving die je van ons ontvangen hebt, deze is een stuk prettiger om te rijden. Stel hiervoor je navigatiesysteem in op het adres van de Carrefour (supermarkt) in Luino en gebruik daar aangekomen onze beschrijving en volg deze, zodat je dan via de makkelijkste weg het park bereikt. Het adres van de Carrefour is:

Viale Flavio Fornara, 5 21016 – LUINO

Algemene routebeschrijving

Rijd vanuit Utrecht (A12) richting Arnhem, Koln (3), Frankfurt en Karlsruhe (5) naar Basel. Hier ga je de grens over, van Duitsland naar Zwitserland.
Vanaf Basel volg je Luzern tot de borden St. Gotthard (Gottardo) Hier kun je kiezen of je door de Gotthardtunnel wilt rijden, of liever over de pas, mits deze geopend is. Vervolgens volg je de borden Bellinzona/Lugano/Locarno (A2). Na Bellinzona Nord krijg je de afslag nr 47 Bellinzona Sud/Locarno/Lago Maggiore.

Hier verlaat je de snelweg en ga je verder richting Lugano/Locarno.
Je komt op een weg met veel rotondes die je allemaal rechtdoor neemt, totdat je voor Locarno op een rotonde komt, waarop Luino vermeld staat. Luino volgt je nu. Bij het plaatsje Quartino krijgt je het Lago Maggiore al aan de rechterkant te zien.

Vervolgens blijf je de prachtige weg langs het meer volgen. Bij het plaatsje Zenna ga je de grens over naar Italië. Je blijft de weg langs het meer volgen en zo rij je na het dorp Maccagno, Luino binnen.

Zodra je Luino binnenkomt, ga je de eerste rotonde rechtdoor. Langs de haven, het centrum door (je rijdt nog steeds langs het meer). Aan de linkerhand, passeer je een grote supermarkt Carrefour. Vlak na de supermarkt rijd je een brug over, en neem je weer een rotonde. Bij deze rotonde sla je linksaf, vervolgens rechtdoor, onder de spoorbrug door en daarna meteen rechtsaf (bij de “rode fabriek”aan je linkerhand).

Je rijd nu op een kronkelige, omhooggaande weg. Na ongeveer 100 meter, sla je linksaf, een weg omhoog in (na de roze school, “scuole”). Daar staat ook een bordje Villaggio Olandese. Je volgt de kronkelende weg omhoog, 3,5 km lang. De weg komt uit op een T-splitsing en je rijdt hier rechtsaf. De weg gaat nu licht naar beneden. Bij de eerste weg links, kom je bij de receptie van het park uit. Je bent gearriveerd op het park!

Files op weg naar Italië en bij de Gotthardtunnel

Helaas zijn er in het hoogseizoen naar Italië natuurlijk ook files.  Vooral in Duitsland zul je hiermee te maken krijgen, vanaf half juli tot half augustus. Lange files kunnen het zijn.

In Italië zelf is het uiteraard ook drukker, maar hier hoef je geen enorme problemen te verwachten. Het Villaggio Olandese ligt tenslotte niet ver van de Zwitserse grens af, en de echte drukte is in augustus. Dan hebben alle Italianen vakantie, maar wil je echt last van de drukte hebben, dan moet je veel zuidelijker afreizen, dan dat het Villaggio Olandese ligt.

De gasten die erg vroeg de avond ervoor vertrekken,  worden geconfronteerd met midden in de nacht stil te staan in  kilometers en kilometers lange files voor de Gotthardtunnel met een wachttijd van meer dan 2 uur. We hebben zelfs al eens 2 uur en 45 minuten zien staan.

Gasten die later in de nacht of vroeg in de ochtend vertrokken, hadden een wachttijd van 1,5 uur. Een tijd die helaas vrij “normaal” is in het hoogseizoen. Na midden in de nacht uren voor de tunnel te hebben gestaan , arriveert men dan uiteindelijk heel vroeg op het park.

Let op: je kunt dus pas vanaf 16:00 uur je huisje in. De sleutel is pas na 16:00 af te halen, bij de receptie. Zie je sleutelbrief

Gotthardtunnel of Gotthardpas?

Zoals je waarschijnlijk wel weet kun je de Gotthardpas nemen, in plaats van de tunnel.

Als het nog donker is, is dit misschien niet aan te raden en ook niet als er zware bewolking over het Alpenmassief hangt. In dat laatste geval kan er boven wel eens een hele dikke mist hangen en dan is het niet bepaald prettig de pas te moeten rijden.

Onder normale weersomstandigheden is de pas heel makkelijk te rijden. Het is allang niet meer de smalle pas die we vroeger over moesten. Deze kan je nog zien liggen, als de over de huidige pas rijdt. Je komt automatisch uit op de “nieuwe” pas. Boven aangekomen heb je een prachtig uitzicht op de Alpenmassief. Het is werkelijk een prachtige rit, mocht je door lange files besluiten de pas te nemen. Heb je angst voor de lange Gotthardtunnel, dan is de pas zeker een goed alternatief.

In het hoogseizoen, in geval van een lange file, wordt de oprit Göschenen  (de laatste afslag/oprit naar de pas, vlak voor de tunnel) gesloten. Je zult dan ook over de pas moeten, als je eerder de snelweg verlaten hebt.  Dit om het omzeilen van file te vermijden en op deze manier voor te dringen. Let dus eerder al op waar de file voor de Gotthardtunnel begint als je onderweg bent. Ben je echter al bij de afslag Göschenen, ga dan niet meer de snelweg af. Je bent al bijna bij de tunnel.

Soms begint de file vlak voor de afslag Wassen, waar je eraf kan om de pas te nemen, maar het is ook mogelijk dat deze al ver voor de afslag begint. Er is nog een eerdere mogelijkheid om de afslag naar de pas te nemen, je kunt bij Amsteg ook de snelweg verlaten.

Het komt regelmatig voor, dat er ruim voor de tunnel al file staat. Zelfs kilometers en kilometers voordat je ook nog maar in de buurt komt van de tunnel, staat dit al aangegeven op borden boven de snelweg. Hierop wordt ook geadviseerd de San Bernardino tunnel te nemen.

Onze ervaring leert ons echter dat je ook daar in een lange file terecht komt en naast het feit dat dit behoorlijk omrijden voor ons is, 80 km, is de weg die naar de San Bernardino tunnel gaat, een provinciale weg en geen snelweg zoals naar de Gotthardtunnel.

Actuele reisinformatie snelwegen

Op de website van Touring Club Zwitserland (TCS), is de actuele reisinformatie op de snelwegen te vinden. Hier vind je alle informatie over of passen geopend zijn, welke tunnels eventueel gesloten zijn en of er wegwerkzaamheden zijn. Handig om voor je vertrek even te bekijken! Ga hier direct naar de website.

Gebruik van je navigatie tijdens de reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie, die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in je auto te hebben. Ook in Duitsland mag je officieel niet rijden met navigatie, met flitsinfo.