Huisregels

Huisregels & Voorwaarden

De onderstaande huisregels zijn van belang voor u om een prettig verblijf te ondervinden op vakantiepark Villaggio Olandese. Mocht u vragen hebben, neemt u dan gerust contact met Vakantiehuisjes Italia op.

Het vakantiehuisje

Het Villaggio Olandese bestaat uit een park met vakantiehuisjes die in eigendom zijn van particulieren. Hierdoor is geen enkel huisje qua inrichting en indeling gelijk. Het ene huisje zal hierdoor eenvoudiger zijn dan het andere huisje. Uiteraard is de inventaris toereikend.  Vakantiehuisjes Italia treedt op als intermediair tussen de eigenaar en uzelf als huurder. De eigenaar van het vakantiehuisje is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud van het gehuurde.

Betaling

Het door u te betalen bedrag bestaat uit een aantal onderdelen.

  • De huurprijs van het huisje zelf (dit is inclusief gas, licht, water, entree zwembad en de andere faciliteiten op het park).
  • Administratiekosten
  • Boekingskosten
  • Borg
  • Schoonmaakkosten
  • Eventuele bijkomende kosten, zoals de huur van bedlinnen, een camping bedje en/of kinderstoel.

Administratiekosten

De administratiekosten bedragen € 36,=.

Boekingskosten

De boekingskosten bedragen € 15,=.

Borg

De borg bedraagt € 150,=. De borg wordt uiteraard aan u teruggestort op uw rekening, indien blijkt dat er geen schade aan de inboedel dan wel in of rondom het vakantiehuisje zelf is veroorzaakt. Mocht bij een eventuele schade, door u veroorzaakt, de kosten hoger zijn dan de borg, dan bent u verantwoordelijk voor betaling van de nog openstaande kosten hiervan. De borg krijgt u teruggestort op uw bankrekening binnen 14 dagen na thuiskomst.

Schoonmaak

Er is een verplichte schoonmaak op het park. De schoonmaakkosten bedragen € 75,=.

Toeristenbelasting

De gemeente Brezzo di Bedero heeft besloten dat er op het park Villaggio Olandese, in tegenstelling tot elders in Italie, geen toeristenbelasting betaald hoeft te worden.

Betaling van de factuur

De factuur kunt u in 2 termijnen betalen:

De eerste termijn bestaat uit de helft van de huursom, de administratiekosten en de boekingskosten.
Mocht u echter 3 weken een huisje gereserveerd hebben, dan bestaat de eerste termijn uit 1 week huur, de administratiekosten  en de boekingskosten.
Deze termijn vervalt  14 dagen na de factuurdatum. Mocht u echter vlak voor aankomst op het park een vakantiehuisje gereserveerd hebben dan is vaak betaling in twee termijnen niet meer mogelijk .

De tweede termijn bestaat uit de andere helft van de huursom huursom (in geval van 3 weken huur de laatste 2 weken van de huursom), de schoonmaakkosten, de borg en de eventuele bijkomende kosten, zoals de huur van bedlinnen, een campingbedje en/of kinderstoel.
De tweede termijn dient uiterlijk 29 mei 2020 op de bankrekening bijgeschreven te zijn. Dit in verband met de gemaakte afspraken met de eigenaren van de vakantiehuisjes.

Mocht u echter in het voorseizoen een vakantiehuisje gereserveerd hebben, dan zal de datum voor de 2e termijn eerder zijn dan 29 mei 2020. De datum ivm de 2e termijn is dan afhankelijk van uw komst naar het park.

Bij een eventuele te late betaling herinneren wij u schriftelijk of per mail aan de betaling. De kosten voor een tweede herinnering bedragen € 10,= en voor de derde herinnering brengen wij € 15,= in rekening. Mocht betaling alsnog uitblijven dan zijn wij genoodzaakt de vordering uit handen te geven. Alle kosten die hiermee gemoeid gaan zijn geheel voor uw rekening en zullen dus bovenop het totaal van het nog openstaande factuurbedrag worden opgeteld, als bedrag wat u Vakantiehuisjes Italia schuldig bent.

Annulerings- reisverzekering

Wij adviseren u een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten. Dit ter voorkoming van financieel leed, mocht u onverwacht uw vakantie moeten afzeggen of voortijdig beëindigen. Houdt u er rekening mee dat u dit doorgaans binnen 5 werkdagen geregeld moet hebben. U kunt de datum van ondertekening van het boekingsformulier hierbij aanhouden. Bij de berekening van de verzekerde som kunt u de borg achterwege laten. Deze krijgt u, in geval van annulering, teruggestort op uw rekening door Vakantiehuisjes Italia. Het is helaas niet mogelijk bij ons een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten.

Mocht u geen annuleringsverzekering en/of reisverzekering hebben afgesloten, de volledige factuur moet ongeacht de reden van annulering, met uitzondering van de onderstaande annuleringsregeling in verband met Covid-19, toch volledig worden betaald en wordt, in geval van al volledige betaling, niet geretourneerd. Uw borg ontvangt u wel terug. Op het moment van uw reservering koopt Vakantiehuisjes Italia uw reserveringsperiode in de bij de eigenaar van het vakantiehuisje en heeft Vakantiehuisjes Italia een betalingsverplichting naar de eigenaar toe.

Covid-19: In verband met de Covid-19 is er voor dit jaar weer een annuleringsregeling getroffen, dit na overleg met de eigenaren van de vakantiehuisjes.

Bij een code geel kan er niet geannuleerd worden. Covid-19 is geen onvoorzien voorval meer en angst, maatregelen of gedragsregels ter voorkoming van Covid-19 zijn geen reden voor annulering.

Mocht de regering in Italië, vlak voordat uw vakantieperiode aanbreekt, besluiten een code rood af te geven voor de regio Lombardije in Italië, dan kunt u via Vakantiehuisjes Italia annuleren. U ontvangt in dat geval de huursom terug. De boekingskosten (€15,00) en de administratiekosten (€36,00) zult u echter niet terugontvangen.

Mocht de regering in Italië, vlak voordat uw vakantieperiode aanbreekt, besluiten een code oranje af te geven voor de regio Lombardije in Italië, dan kunt u via Vakantiehuisjes Italia annuleren. U ontvangt in dat geval de huursom terug. De boekingskosten (€15,00) en de administratiekosten (€36,00) zult u echter niet terugontvangen.

Aankomst Villaggio Olandese

Bij aankomst op het park Villaggio Olandese verzoeken wij u bij de receptie van het park zelf de sleutel van het door u gehuurde vakantiehuisje op te halen. Op vertoon van de sleutelbrief krijgt u de sleutel van het vakantiehuisje overhandigd. Deze sleutelbrief ontvangt u zodra u de volledige factuur heeft voldaan. Tegelijkertijd ontvangt u ook de routebeschrijving naar het park toe.

De receptie op het park is in het voorseizoen geopend van 10.30 – 12.00 uur en van 16.30 – 18.00 uur. Op zaterdag van 10:30 – 12:00 uur en van 16:30 – 18:00 uur. Op zondag van 10:30 – 12:00 uur. In het hoogseizoen (de maanden juli en augustus) worden de openingstijden van het kantoor aangepast. De openingstijden zijn dan van 09.00 – 18.00 uur. (wijzigingen voorbehouden).

Het behoort tot de mogelijkheden dat u door pech onderweg dan wel door files later dan 18:00 uur aankomt. Wij verzoeken u dit onderweg tijdig telefonisch door te geven aan de medewerkers van de receptie. De receptie biedt dan een noodoplossing. Het telefoonnummer van de receptie vindt u op de laatste pagina van dit formulier.

Op de eerste dag van de huurperiode kan het vakantiehuisje na 16.00 uur worden betrokken. Op de laatste dag dient u het huisje voor 10:00 uur te hebben verlaten.

Bed- en handlinnen

In het vakantiehuisje is geen bed– en/of handlinnen aanwezig De mogelijkheid bestaat bedlinnen te huren, zolang onze voorraad strekt. Op het boekingsformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken. Een pakket bedlinnen voor 1 persoon bestaat uit een hoeslaken, dekbedhoes en kussensloop. De huurprijs bedraagt € 12,50 per persoon per verblijf. Het gehuurde bedlinnen kunt u ophalen in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia. Na afloop van uw vakantie verzoeken wij u het bedlinnen hier ook weer in te leveren.

Mocht het bedlinnen niet zijn ingeleverd, maar nog in het vakantiehuisje achtergebleven zijn dan wordt er € 10,= euro in rekening gebracht voor het retourneren hiervan.

Campingbedjes en kinderstoelen

Het is mogelijk een campingbedje en/of kinderstoel te huren. Op het boekingsformulier kunt u dit aangeven.
Mocht blijken dat u toch tijdens uw vakantie een door u gereserveerd campingbedje en/of kinderstoel toch niet nodig heeft, dan kunt u deze annuleren tot uiterlijk 2 weken voor uw aankomst op het park. De al betaalde kosten krijgt u dan teruggestort op uw bankrekening. Na deze periode is annulering niet meer mogelijk en worden de al betaalde kosten hiervoor niet geretourneerd.

De huurprijs voor een campingbedje, compleet met extra matrasje, dekbedje en bedlinnen bedraagt € 15,= per week. De huurprijs voor een kinderstoel bedraagt € 5,= per week. Het gehuurde campingbedje en/of de kinderstoel kunt in  het kantoor van Vakantiehuisjes Italia ophalen. Na afloop van uw vakantie verzoeken wij u het gehuurde hier ook weer in te leveren.

Mochten er bedjes en/of kinderstoelen niet zijn ingeleverd, maar nog in het vakantiehuisje achtergebleven zijn dan wordt er € 10,= euro in rekening gebracht voor het retourneren hiervan.

Schoonmaak bij aankomst

Indien bij aankomst in het door uw gehuurde huisje blijkt dat het een en ander niet volledig schoon is, verzoeken wij u dit na aankomst te melden in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia, zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden.

Schoonmaak bij vertrek

Er is een verplichte schoonmaak op het park voor alle vakantiehuisjes. De kosten hiervoor bedragen € 75,= euro.

De volle vuilniszakken dient u in de containers op het park te plaatsen. Plastic of glazen flessen ed graag in de daarvoor bestemde containers, net als het oud papier. Mocht na uw vertrek blijken dat de vuilnis nog aanwezig is in of rond het huisje dan wordt er € 5,= in rekening gebracht voor de afvoer hiervan.

Wij verzoeken u de BBQ en het rooster in de BBQ schoongemaakt achter te laten. Mocht bij schoonmaak van het huisje blijken dat de BBQ niet schoongemaakt is, dan wordt hier € 15,= voor in rekening gebracht.

De koelkast dient u te laten ontdooien. Het gasfornuis, de oven, de magnetron en andere apparaten dient u eveneens schoon achter te laten. Mocht bij schoonmaak blijken dat deze niet zijn schoongemaakt, dan zullen wij hiervoor € 7,50 in rekening brengen.

Overige bepalingen

Er mogen niet meer personen in het vakantiehuisje verblijven als waarvoor het geschikt is en waarvoor u geboekt heeft. Tentjes mogen niet in de tuin geplaatst worden. Dit op verordening van de brandweer ter plaatse.

Roken is niet toegestaan in de huisjes.

Wij verzoeken u zorgvuldig met de eigendommen van de eigenaar om te gaan Mocht u bij aankomst merken dat er in het huisje iets niet klopt of stuk is gegaan, neemt u dan even de moeite om dit zo snel mogelijk in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia te melden. Zodat de afwikkeling van een schade ook terechtkomt bij de veroorzaker van deze schade en niet bij u.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht er onverhoopt door u zelf een schade ontstaan, klein of groot, meldt u dit dan zsm in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia. We overleggen dan met u hoe we deze schade gaan oplossen/verhelpen.

Het weer kan in Italië snel omslaan. Wilt u zo vriendelijk zijn, ook indien het mooi weer is, bij langdurige afwezigheid de stoel- en bankdekjes en parasol in het vakantiehuisje te leggen. Het zonnescherm s.v.p. omhoog halen. Zo ook graag ’s nachts.
Tevens verzoeken u bij onweer de stekker van de eventueel aanwezige tv uit het stopcontact te halen. Zo ook van de eventueel aanwezige boiler. De schade kan anders aanzienlijk zijn. Bij voorbaat dank.

Het is niet toegestaan iets uit het vakantiehuisje uit te lenen aan derden.
Het meenemen van tuinmeubilair en/of parasols naar het strand is niet toegestaan.

Het adres van het park

Villaggio Olandese,
Loc. Garno 2
21010 Brezzo di Bedero ( VA ),
Italia.
Telefoonnummer receptie: 0039 0332 532 378

Aansprakelijkheid

Noch de eigenaren, noch degenen die bemiddelen bij de totstandkoming van de verhuur van de vakantiehuisjes zijn op enigerlei wijze aansprakelijk voor welke schade onder welke titel dan ook, noch onder Italiaans – , noch onder Nederlands recht die huurders dan wel anderen overkomen.