Huisregels & Voorwaarden

Huisregels & Voorwaarden 2024

De onderstaande huisregels & voorwaarden zijn van belang voor je, om een prettig verblijf te hebben op vakantiepark Villaggio Olandese. Mocht je naar aanleiding van onderstaande punten nog vragen hebben, neem dan gerust contact met Vakantiehuisjes Italia op.

Het vakantiehuisje

Het Villaggio Olandese bestaat uit een park met vakantiehuisjes die in eigendom zijn van particulieren. Hierdoor is geen enkel huisje qua inrichting en indeling gelijk. Het ene huisje zal hierdoor eenvoudiger zijn dan het andere huisje. Uiteraard is de inventaris toereikend.  Vakantiehuisjes Italia treedt op als intermediair tussen de eigenaar en uzelf als huurder. De eigenaar van het vakantiehuisje is verantwoordelijk voor de staat van onderhoud van het gehuurde.
Vakantiehuisjes Italia werkt dus namens de eigenaren op het park, waarvoor wij verhuren en werkt dus niet voor het Villaggio Olandese zelf. Wij hebben dan ook geen zeggenschap over de faciliteiten of over bijvoorbeeld de openingstijden op het park. Het bestuur van de VVE van het Villaggio Olandese organiseert dit soort zaken en is dus verantwoordelijk hiervoor.

Hoe komt de reservering tot stand

Heb je een vakantiehuisje gevonden wat je graag wilt reserveren? Klik dan op de groene knop, direct onder de foto’s van het huisje en je krijgt een formulier te zien. Wil je daadwerkelijk reserveren, vink dan reserveren aan, vul het formulier in en klik op bevestigen. Twijfel je nog? Vink dan optie aan, vul het formulier in en klik op bevestigen.

Heb je het reserveringsformulier ingevuld dan krijg je van ons binnen 24 uur een mail, met hierin de bevestiging van je reservering van het door jou gekozen huisje en periode. In onze bevestigingsmail vragen wij je ook naar je adresgegevens en telefoonnummers. Op deze manier kunnen wij je reservering verder verwerken en maken wij het boekingsformulier voor je op. Het formulier, met de daarbij behorende bijlage, ontvang je via de mail.

Het boekingsformulier vul je in en na ondertekening stuur je het formulier via de mail, binnen 5 dagen, naar ons terug. Mochten we het formulier niet binnen 5 dagen ontvangen hebben, dan is het mogelijk dat wij je reservering ontbinden.

Nadat wij het ingevulde en ondertekende formulier terug hebben ontvangen, ontvang je van ons een bevestiging en is je reservering definitief voor je vastgelegd. We zullen de factuur voor je opmaken. De factuur zullen wij je via de mail toezenden.

Gekozen voor een optie?

Heb je een optie aangevraagd, dan zal je binnen 24 uur van ons een bevestiging ontvangen van je optie. Een optie is maximaal 5 dagen geldig. In de mail staat de dag vermeld waarop wij graag van je willen weten of je de optie wilt verruilen voor een reservering of dat de optie kan komen te vervallen. Aan het nemen van een optie zijn geen kosten verbonden.

Betaling

Het door u te betalen bedrag bestaat uit een aantal onderdelen.

  • De huurprijs van het huisje zelf (dit is inclusief gas, licht, water, entree zwembad en de andere faciliteiten op het park).
  • Administratiekosten
  • Boekingskosten
  • Borg
  • Schoonmaakkosten
  • Eventuele bijkomende kosten, zoals de huur van bedlinnen, een camping bedje en/of kinderstoel.

Administratiekosten

De administratiekosten bedragen € 36,=.

Boekingskosten

De boekingskosten bedragen € 20,=.

Borg

De borg bedraagt € 150,=. De borg wordt uiteraard naar je teruggestort op je bankrekening, indien blijkt dat er geen schade aan de inboedel dan wel in of rondom het vakantiehuisje zelf is veroorzaakt. Mocht bij een eventuele schade, door u veroorzaakt, de kosten hoger zijn dan de borg, dan bent u verantwoordelijk voor betaling van de nog openstaande kosten hiervan. De borg krijgt u teruggestort op uw bankrekening binnen 14 dagen na thuiskomst.

Schoonmaak

Er is een verplichte schoonmaak op het park. De schoonmaakkosten bedragen € 75,=.

Toeristenbelasting

De gemeente Brezzo di Bedero heeft besloten dat er op het park Villaggio Olandese, in tegenstelling tot elders in Italie, geen toeristenbelasting betaald hoeft te worden.

Betaling van de factuur

De factuur kan je in 2 termijnen betalen:

De eerste termijn bestaat uit de helft van de huursom, de administratiekosten en de boekingskosten.
Mocht je echter 3 weken een huisje gereserveerd hebben, dan bestaat de eerste termijn uit 1 week huur, de administratiekosten  en de boekingskosten.
De betalingstermijn vervalt 14 dagen na de factuurdatum. Mocht u echter vlak voor aankomst op het park een vakantiehuisje gereserveerd hebben dan is vaak betaling in twee termijnen niet meer mogelijk .

De tweede termijn bestaat uit de andere helft van de huursom huursom (in geval van 3 weken huur de laatste 2 weken van de huursom), de schoonmaakkosten, de borg en de eventuele bijkomende kosten, zoals de huur van bedlinnen, een campingbedje en/of kinderstoel.
De tweede termijn dient uiterlijk 31 mei 2024 op de bankrekening bijgeschreven te zijn. Dit in verband met de gemaakte afspraken met de eigenaren van de vakantiehuisjes.

Mocht je echter in het voorseizoen een vakantiehuisje gereserveerd hebben, dan zal de datum voor de 2e termijn vaak eerder zijn dan 31 mei 2024. De datum ivm de 2e termijn is dan afhankelijk van je komst naar het park.

Je ontvangt maar 1 keer een factuur, met hierop het totaalbedrag.
Aan de onderkant van de factuur staat het 1e termijnbedrag en het 2e termijnbedrag vermeld. Je ontvangt dus voor de 2e termijn geen 2e factuur.

Bij een eventuele te late betaling herinneren wij je per mail aan de betaling. De kosten voor een tweede herinnering bedragen € 10,= en voor de derde herinnering brengen wij € 15,= in rekening. Mocht betaling alsnog uitblijven, dan zijn wij genoodzaakt de vordering uit handen te geven. Alle kosten die hiermee gemoeid gaan zijn geheel voor uw rekening en zullen dus bovenop het totaal van het nog openstaande factuurbedrag worden opgeteld, als bedrag wat u Vakantiehuisjes Italia schuldig bent.

Annulerings- reisverzekering

Wij adviseren je een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten. Dit ter voorkoming van financieel leed, mocht je onverwacht je vakantie moeten afzeggen of voortijdig beëindigen. Hou er rekening mee dat je dit doorgaans binnen 5 werkdagen geregeld moet hebben. Je kunt de datum van ondertekening van het boekingsformulier hierbij aanhouden. Bij de berekening van de verzekerde som kan je de borg en het bedrag van de schoonmaakkosten achterwege laten. Deze krijg je, in geval van annulering, teruggestort op je bankrekening door Vakantiehuisjes Italia. Het is helaas niet mogelijk bij ons een annuleringsverzekering en/of reisverzekering af te sluiten.

Mocht je geen annuleringsverzekering en/of reisverzekering hebben afgesloten, de volledige factuur moet ongeacht de reden van annulering, toch volledig worden betaald en wordt, in geval van al volledige betaling, niet geretourneerd. De borg en de schoonmaakkosten, ontvang je wel terug. Op het moment van je reservering koopt Vakantiehuisjes Italia je gereserveerde periode in de bij de eigenaar van het vakantiehuisje en heeft Vakantiehuisjes Italia een betalingsverplichting naar de eigenaar toe.

Veel gasten denken toch te kunnen annuleren, omdat ze nog geen “aanbetaling” hebben gedaan. Er is echter geen sprake van een aanbetaling. Je hebt de factuur ontvangen, of je kan deze ieder moment ontvangen, naar aanleiding van je reservering. Deze dient dus volledig betaald te worden. In de huisregels/voorwaarden wordt niet gesproken over een aanbetaling.

Aankomst Villaggio Olandese en inchecken in het hoogseizoen.

Vanaf 16:00 uur zal het vakantiehuisje voor je klaarstaan.

Op de wisseldagen, vrijdag en zaterdag in het hoogseizoen, kan je tussen 16:00 en 18:00 uur bij de receptie van het park zelf, inchecken. Je hebt hierbij je paspoort of ID-kaart en de sleutelbrief, die wij je na volledige betaling van de factuur, via de mail gezonden hebben, nodig. Een rijbewijs is in het buitenland geen geldig legitimatiebewijs en zal tijdens het inchecken niet geaccepteerd worden. Nadat de formulieren zijn ingevuld, ontvang je de sleutel van het vakantiehuisje en een plattegrond van het park Villaggio Olandese.

Het behoort tot de mogelijkheden dat je door pech onderweg dan wel door files later dan 18:00 uur aankomt. Wij verzoeken je dit onderweg tijdig telefonisch door te geven aan Vakantiehuisjes Italia.
Ons telefoonnummer staat op de laatste pagina van deze huisregels/voorwaarden en zal ook op je sleutelbrief vermeld staan.
Wij zullen dan zorgen voor een passende oplossing om de sleutels in ontvangst te kunnen nemen.

Er worden geen sleutels bij de vakantiehuisjes gelegd. Vakantiehuisjes Italia is verantwoordelijk voor het vakantiehuisje, totdat de gast deze verantwoordelijkheid van ons over neemt. Wij willen geen risico lopen dat anderen personen de sleutel vinden en zich toegang tot het vakantiehuisje verschaffen.

Besluit je, om wat voor reden dan ook, niet op de eerste dag van je reservering aan te komen, maar een andere dag, mail of bel Vakantiehuisjes Italia dan tijdig, om ons hierover te informeren. Dit is natuurlijk geen probleem, maar in dat geval zullen er administratieve en organisatorische zaken geregeld moeten worden, zodat de overdracht van de sleutel, op de dag die je dan aankomt, voor je zo soepel mogelijk kan verlopen.

Inchecken in het voor-/ naseizoen

Heb je een huisje gereserveerd in het voor-/ naseizoen, dan kan je in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia inchecken. De receptie van het park zelf is dan beperkter open. Er zijn dan ook geen vaste wisseldagen. Ook Vakantiehuisjes Italia is in deze periodes beperkter geopend. Soms zijn de huisjes ook al eerder beschikbaar dan 16:00 uur. Mocht dit zo zijn informeren wij je hierover. Via de sleutelbrief of via een extra mail van ons.

Vertrek en uitchecken

Op de dag van vertrek dient de sleutel uiterlijk om 10:00 uur ingeleverd te worden bij de receptie van het park zelf. Vertrek je laat in de avond of in de ochtend vroeg, dan kan je de sleutel in de sleutelbus doen. Als je met je neus naar de receptie deur staat, zie je aan je rechterhand 2 rode bussen. De onderste bus is voor de sleutels.

Bed- en handlinnen

In het vakantiehuisje is geen bed– en/of handlinnen aanwezig De mogelijkheid bestaat bedlinnen te huren, zolang onze voorraad strekt. Op het boekingsformulier kunt u aangeven of u hiervan gebruik wenst te maken. Een pakket bedlinnen voor 1 persoon bestaat uit een hoeslaken, dekbedhoes en kussensloop. De huurprijs bedraagt € 13,50 per persoon per verblijf. Het gehuurde bedlinnen kunt u ophalen in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia. Na afloop van uw vakantie verzoeken wij u het bedlinnen hier ook weer in te leveren.

Mocht het bedlinnen niet zijn ingeleverd, maar nog in het vakantiehuisje achtergebleven zijn dan wordt er € 10,= euro in rekening gebracht voor het retourneren hiervan.

Campingbedjes en kinderstoelen

Het is mogelijk een campingbedje en/of kinderstoel te huren. Op het boekingsformulier kunt u dit aangeven.
Mocht blijken dat u toch tijdens uw vakantie een door u gereserveerd campingbedje en/of kinderstoel toch niet nodig heeft, dan kunt u deze annuleren tot uiterlijk 2 weken voor uw aankomst op het park. De al betaalde kosten krijgt u dan teruggestort op uw bankrekening. Na deze periode is annulering niet meer mogelijk en worden de al betaalde kosten hiervoor niet geretourneerd.

De huurprijs voor een campingbedje, compleet met extra matrasje, dekbedje en bedlinnen bedraagt € 15,= per week. De huurprijs voor een kinderstoel bedraagt € 5,= per week. Het gehuurde campingbedje en/of de kinderstoel kan je in  het kantoor van Vakantiehuisjes Italia ophalen. Na afloop van je vakantie verzoeken wij u het gehuurde hier ook weer in te leveren.

Mochten er bedjes en/of kinderstoelen niet zijn ingeleverd, maar nog in het vakantiehuisje achtergebleven zijn dan wordt er € 10,= in rekening gebracht voor het retourneren hiervan.

Schoonmaak bij aankomst

Indien bij aankomst in het door uw gehuurde huisje blijkt dat het een en ander niet volledig schoon is, verzoeken wij u dit direct na aankomst te melden in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia, zodat er passende maatregelen genomen kunnen worden.

Schoonmaak bij vertrek

Er is een verplichte schoonmaak op het park voor alle vakantiehuisjes. De kosten hiervoor bedragen € 75,=.

De volle vuilniszakken dien je in de containers op het park te plaatsen. Plastic of glazen flessen ed graag in de daarvoor bestemde containers, net als het oud papier. Mocht na je vertrek blijken dat de vuilnis nog aanwezig is in of rond het huisje dan wordt er € 7,50 in rekening gebracht voor de afvoer hiervan.

Wij verzoeken je de BBQ en het rooster in de BBQ schoongemaakt achter te laten. Mocht bij schoonmaak van het huisje blijken dat de BBQ niet schoongemaakt is, dan wordt hier € 15,= voor in rekening gebracht.

De koelkast dien te laten ontdooien. Het gasfornuis, de oven, de magnetron en andere apparaten dien je eveneens schoon achter te laten. Mocht bij schoonmaak blijken dat deze niet zijn schoongemaakt, dan zullen wij hiervoor € 7,50 in rekening brengen.

Overige bepalingen

Er mogen niet meer personen in het vakantiehuisje verblijven als waarvoor het aangeboden is en waarvoor u geboekt heeft. Tentjes mogen niet in de tuin geplaatst worden. Dit op verordening van de brandweer ter plaatse.

Roken is niet toegestaan in de huisjes.

Wij verzoeken je zorgvuldig met de eigendommen van de eigenaar om te gaan. Mocht je bij aankomst merken dat er in het huisje iets niet klopt of stuk is gegaan, neem dan direct even de moeite om dit zo snel mogelijk in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia te melden. Zodat de afwikkeling van een schade ook terechtkomt bij de veroorzaker van deze schade en niet bij jou.

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Mocht er onverhoopt door jullie zelf schade zijn ontstaan, klein of groot, meld dit dan direct in het kantoor van Vakantiehuisjes Italia. We overleggen dan met je hoe we deze schade gaan oplossen/verhelpen.

Het weer kan in Italië snel omslaan. Wil je zo vriendelijk zijn, ook als het mooi weer is, bij langdurige afwezigheid de stoel- en bankdekjes en parasol in het vakantiehuisje te leggen. Het zonnescherm s.v.p. omhoog halen. Zo ook graag ’s nachts.
Tevens verzoeken wij je bij onweer de stekker van de eventueel aanwezige tv uit het stopcontact te halen. Zo ook van de eventueel aanwezige boiler. De schade kan anders aanzienlijk zijn. Denk ook aan de stekkers van je eigen apparaten. Bij voorbaat dank.

Het is niet toegestaan iets uit het vakantiehuisje uit te lenen aan derden. Het meenemen van tuinmeubilair en/of parasols naar het strand is niet toegestaan.

Het adres van het park

Villaggio Olandese,
Loc. Garno 2
21010 Brezzo di Bedero ( VA ),
Italia.
Telefoonnummer receptie: 0039 0332 532 378

Aansprakelijkheid

Noch de eigenaren, noch degenen die bemiddelen bij de totstandkoming van de verhuur van de vakantiehuisjes zijn op enigerlei wijze aansprakelijk voor welke schade onder welke titel dan ook, noch onder Italiaans – , noch onder Nederlands recht die huurders dan wel anderen overkomen.