Voorbereiden op de reis naar Villaggio Olandese

Om goed voorbereid op reis te gaan, heb ik onderstaand een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Vergeet het volgende niet mee te nemen op reis:

  • Bedlinnen. Je kunt ook via Vakantiehuisjes Italia bedlinnen reserveren. Dan ligt dit voor je klaar in ons kantoor als je aankomt
  • Badhanddoeken
  • Keuken textiel, zoals theedoeken en dergelijke
  • Vignet om Zwitserland door te kunnen reizen
  • Je paspoort of ID
  • Pasje ziektekostenverzekering
  • Polis annuleringsverzekering en/of reisverzekering

Wellicht handig om eventueel extra mee te nemen

  • Zaklamp. Mocht de stroom uitvallen tijdens een onweersbui, dan hen je altijd licht in de buurt. Ook handig om ’s avonds als het donker is net dat ene afstapje beter te kunnen zien
  • Europese reisstekker
  • Waterschoentjes, om makkelijker vanaf de strandjes het Lago Maggiore in te komen

Sleutelbrief

Vergeet je de sleutelbrief niet uit te printen en mee te nemen, die ik je via de mail toegezonden heb. Deze heb je nodig op het park, om bij de receptie van het park zelf, de sleutel in ontvangst te kunnen nemen.

Gebruik van uw navigatie tijdens uw reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in je auto te hebben. Ook in Duitsland mag je officieel niet rijden met navigatie met flitsinfo. Lees meer hierover door even op de link navigatie filtsinfo verboden in zwitserland te klikken.

Tanken tijdens uw reis

De benzine in Zwitserland is veel goedkoper dan in Nederland, Duitsland en Italië. Doe je voordeel hiermee tijdens je reis, maar ook tijdens je verblijf op het park. Het Villaggio Olandese ligt vlakbij de grens naar Zwitserland.  Klik voor meer info even op de link.

Autorijden in de file en schade in de bergen

Veel gasten vinden het rijden in de bergen toch wel even wennen en verbazen zich over het rijgedrag van de Italianen. Ik heb een aantal regels, waarschuwingen en tips ter voorkoming van autopech op het Villaggio Olandese, voor je op een rijtje gezet. Je zal namelijk niet de eerste zijn die afgesleept moet worden naar een garage in de buurt van het park. Ik hoop dat ook jij zo ontspannen mogelijk in Italië kunt autorijden. Kijkt u hier even voor meer informatie. 

Afhalen of wegbrengen van vrienden/familie naar het dichtstbijzijnde vliegveld

Mochten er familieleden niet met de auto meerijden, maar met het vliegtuig komen, dan adviseer ik je ze te laten reizen via vliegveld  Milaan-Malpensa. Dit vliegveld ligt het dichtst bij het vakantiepark Villaggio Olandese. Om het halen of brengen van familieleden vanaf het vliegveld zo prettig mogelijk te laten verlopen, zijn er een paar dingen waar je even rekening mee moet houden. Klik even op de link voor verdere info.

Weersverandering

Mocht er een onweersbui over het park komen dan adviseren wij je om ervoor te zorgen dat er geen opladers of kostbare apparatuur in de stopcontacten zitten. Tijdens een hevige onweersbui wil het in de omgeving van het park nogal eens inslaan, waardoor er een piekspanning ontstaat. Je loopt dan het risico dat je apparatuur zal doorbranden.

Ik hoop dat jullie een goede en voorspoedige reis, zonder veel oponthoud, zullen hebben en zie je graag tegemoet op het park Villaggio Olandese.