Voorbereiden op de reis naar Villaggio Olandese

Om goed voorbereid op reis te gaan, heb ik onderstaand een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Vergeet het volgende niet mee te nemen op reis:

 • Bedlinnen. Je kunt ook via Vakantiehuisjes Italia bedlinnen reserveren. Dan ligt dit voor je klaar in ons kantoor als je aankomt
 • Badhanddoeken
 • Keuken textiel, zoals theedoeken en dergelijke
 • Mondkapjes
 • Vignet om Zwitserland door te kunnen reizen
 • Je paspoort of ID
 • Pasje ziektekostenverzekering
 • Polis annuleringsverzekering en/of reisverzekering

Wellicht handig om eventueel extra mee te nemen

 • Zaklamp. Mocht de stroom uitvallen tijdens een onweersbui, dan hen je altijd licht in de buurt. Ook handig om ’s avonds als het donker is net dat ene afstapje beter te kunnen zien
 • Europese reisstekker
 • Waterschoentjes, om makkelijker vanaf de strandjes het Lago Maggiore in te komen

Sleutelbrief

Vergeet je de sleutelbrief niet uit te printen en mee te nemen, die ik je via de mail toegezonden heb. Deze heb je nodig op het park, om bij de receptie van het park zelf, de sleutel in ontvangst te kunnen nemen.

Gebruik van je navigatie tijdens de reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie, die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs verboden een navigatie systeem met deze functie in je auto te hebben. Ook in Duitsland mag je officieel niet rijden met navigatie, met flitsinfo.

Tanken tijdens je reis

De benzine in Zwitserland is veel goedkoper dan in Nederland, Duitsland en Italië. Doe je voordeel hiermee tijdens je reis, maar ook tijdens je verblijf op het park. Het Villaggio Olandese ligt vlakbij de grens naar Zwitserland. Af en toe tanken in Zwitserland, loont dus voor je portemonnee!

Afhalen of wegbrengen van vrienden/familie naar het dichtstbijzijnde vliegveld

Mochten er familieleden niet met de auto meerijden, maar met het vliegtuig komen, dan adviseer ik je ze te laten reizen via vliegveld  Milaan-Malpensa. Dit vliegveld ligt het dichtst bij het vakantiepark Villaggio Olandese.

Weersverandering

Mocht er een stevige onweersbui over het park komen dan adviseren wij je om ervoor te zorgen dat er geen opladers of kostbare apparatuur in de stopcontacten zitten. Tijdens een hevige onweersbui wil het op of in de omgeving van het park nogal eens inslaan, waardoor er een piekspanning ontstaat. Je loopt dan het risico dat je apparatuur zal doorbranden. Het Villaggio Olandese ligt op een heuvel, met andere woorden op een hoog punt. Ga dus naar binnen met een stevige onweersbui en ga niet douchen. Als de bliksem in de grond inslaat, zoekt deze zijn ontlading via de grond en komt hij een waterleiding tegen zal hij deze gebruiken. Je wilt dan niet onder de douche staan.