Voorbereiden op de reis naar Villaggio Olandese

Om goed voorbereid op reis te gaan, heb ik onderstaand een aantal aandachtspunten voor je op een rijtje gezet.

Vergeet het volgende niet mee te nemen op reis:

  • Bedlinnen. Je kunt ook via Vakantiehuisjes Italia bedlinnen reserveren. Dan ligt dit voor je klaar in ons kantoor als je aankomt
  • Badhanddoeken/handdoeken
  • Keuken textiel, zoals theedoeken en dergelijke
  • Vignet om Zwitserland door te kunnen reizen
  • Je paspoort of ID
  • Pasje ziektekostenverzekering
  • Polis annuleringsverzekering en/of reisverzekering

Wellicht handig om eventueel extra mee te nemen

  • Zaklamp. Mocht de stroom uitvallen tijdens een onweersbui, dan heb je altijd licht in de buurt. Ook handig om ’s avonds, als het donker is, net dat ene afstapje beter te kunnen zien
  • Europese reisstekker, in sommige huisjes zitten er Zwitserse stopcontacten. Hierin past onze randaarde stekker niet. Een platte stekker lukt meestal wel.
  • Waterschoentjes, om makkelijker vanaf de strandjes het Lago Maggiore in te komen

Sleutelbrief

Vergeet je de sleutelbrief niet uit te printen en mee te nemen, die ik je via de mail toegezonden heb. Deze heb je nodig op het park, om bij de receptie van het park zelf, de sleutel in ontvangst te kunnen nemen.

Gebruik van je navigatie tijdens de reis

Officieel is het niet toegestaan om in Zwitserland te rijden  met navigatie, die ook info geeft over flitspalen. Het is zelfs officieel verboden een navigatie systeem met deze functie in je auto te hebben. De flits info van mijn eigen navigatie werkt tegenwoordig automatisch niet meer in Zwitserland, maar zodra ik de grens met Italië over ben, werkt hij direct weer. Ook in Duitsland mag je officieel niet rijden met navigatie, met flitsinfo.

Tanken tijdens je reis

Tot vorig jaar was de benzine in Zwitserland altijd goedkoper dan in Italië. Vorig jaar heb ik voor het eerst mijn gasten moeten adviseren om tot vooral in Italië te benzine te tanken en niet in Zwitserland.

We hebben nu nog geen idee wat de prijzen op dit gebied gaat doen. Kijk daarom zelf even wat de kosten voor de benzine zijn, voordat je vertrekt. Ik geef jullie even de link van de ANWB met het overzicht hiervan.

Afhalen of wegbrengen van vrienden/familie naar het dichtstbijzijnde vliegveld

Mochten er familieleden niet met de auto meerijden, maar met het vliegtuig komen, dan adviseer ik je ze te laten reizen via vliegveld  Milaan-Malpensa. Dit vliegveld ligt het dichtst bij het vakantiepark Villaggio Olandese.

Weersverandering

Mocht er een stevige onweersbui over het park komen dan adviseren wij je om ervoor te zorgen dat er geen opladers of kostbare apparatuur in de stopcontacten zitten. Tijdens een hevige onweersbui wil het op of in de omgeving van het park nogal eens inslaan, waardoor er een piekspanning ontstaat. Je loopt dan het risico dat je apparatuur zal doorbranden. Het Villaggio Olandese ligt op een heuvel, met andere woorden op een hoog punt. Ga dus naar binnen met een stevige onweersbui en ga niet douchen. Als de bliksem in de grond inslaat, zoekt deze zijn ontlading via de grond en komt hij een waterleiding tegen zal hij deze gebruiken. Je wilt dan niet onder de douche staan.