Categorieën
Algemeen

6 augustus nieuwe regel in Italie

Ook in Italië loopt het Delta virus nu op. Om deze zoveel mogelijk in bedwang te houden heeft de Italiaanse regering besloten een nieuwe maatregel in het leven te roepen. Miv aanstaande vrijdag 6 augustus moeten we nu, als we naar binnen willen in een museum, een restaurant of andere openbare plaatsen, de Green Pas, zoals de Italianen die noemen, of te wel onze QR code, laten zien. Je moet 1 maal gevaccineerd zijn en deze moet 14 dagen geleden gezet zijn. Of een PCR test of antigeen test gedaan hebben die geldig is.

Bij het niet tonen is het mogelijk een boete te krijgen en ook de restauranthouder of eigenaar van een andere gelegenheid kan een fikse boete krijgen als hij hier niet om vraagt.

Uitzonderingen zijn er echter ook. In het openbaar vervoer en op de boot is het niet nodig een geldige QR code te laten zien.

Wij toeristen zullen hier weinig of geen last van hebben tijdens onze vakantie. Met mooi weer zitten we tenslotte liever op het terras dan dat we ergens naar binnen gaan. Op het terras hoeft de QR code niet getoond te worden. Als je een koffie wilt drinken staand aan de bar, zoals de Italianen dat gewend zijn, dan kan dit ook zonder je QR code te laten zien. Wil je naar de toilet vraag dit dan even. Wel mondkapje op natuurlijk, want dat moet nog steeds in openbare ruimtes.

In jullie huisjes vinden jullie bij aankomst een welkomstbrief met diverse info erachter. We hebben op één van deze pagina’s de adressen gezet waar je een test kan laten doen in Luino. Om terug te kunnen keren naar NL, mocht Italië geel worden, of een ander land waar je doorheen reist geel wordt, of omdat je de bekende klachten hebt.

Lees voordat jullie naar Italië komen, nog voor de zekerheid even de regels die er zijn voor de diverse grenzen die jullie over moeten en vergeet niet het digitale formulier van te voren in te vullen voor Italië dat je nodig hebt.

De ANWB reiswijzer en de pagina van de overheid Wijs op Reis kan jullie hier goed bij helpen. Op deze laatste kan je zien of je NL zonder beperkingen in kan reizen, door Italië als land te geven.