Categorieën
Algemeen

Ons kantoor gesloten

In verband met de opening van ons kantoor in Italië straks, zijn wij gesloten van 17/04/2024 – 23/04/2024.

Stuur ons rustig een mail, we beantwoorden hem alleen wat later dan jullie gewend zijn van ons. Excuses voor het eventuele ongemak.

Categorieën
Algemeen

Kantoor gesloten

Inmiddels is het zeer rustig op het park. De laatste gasten zijn afgelopen vrijdag vertrokken.

Tijd voor ons om de laatste werkzaamheden hier in Italië af te ronden. We zijn tijdelijk gesloten. 16 oktober gaan we weer aan het werk.

De website is inmiddels overgezet van 2023 naar 2024 en is up to date. Mochten jullie vragen hebben, mail ons gerust, we zullen deze vanaf 16 oktober weer graag beantwoorden.

Categorieën
Algemeen

Het weer rond het Villaggio

We krijgen veel mails met vragen. Dit naar aanleiding van het noodweer. Hier hebben wij niet erg veel van meegemaakt. In de nacht hadden we 15 minuten een heftig onweer met een inslag van de bliksem in de omgeving, storm en enorme regen. Er is echter geen hagelsteen gevallen.

Lombardije is ongeveer zo groot als Nederland. Wel veel schade rond Milaan ontstaan, maar daar moeten we ruim 2 uur voor rijden.

Rond het Gardameer zijn in de zomer hagelbuien geen uitzondering. Dit is iets wat rond het Gardameer bekend is. Echter het formaat van de hagel was veel groter dan normaal daar, vandaar dan ook daar schade.

Het lago Maggiore staat niet bekend om zijn enorme hagelbuien in de zomer, hoewel er ook hier wel eens hagel naar beneden komt. Een aantal jaren terug hebben we ook hier een keer grotere hagel gehad dan normaal. De Italianen hier hadden dit nog nooit meegemaakt en wisten niet wat hen overkwam.

Wij hebben hier nog steeds een zonnige en warme zomer. Kortom heerlijk vakantieweer met een enkele bui, waardoor de natuur prachtig groen is. Onze gasten genieten dan ook gelukkig volop.

Categorieën
Algemeen

Laadpalen

Op het Villaggio Olandese staan nog geen laadpalen. Wel is het bestuur begonnen met een onderzoek onder de eigenaren van de vakantiehuisjes op het park hoe zij hierover denken. Op dit moment zijn er nog bijna geen eigenaren die een elektrische auto hebben en ook onder de gasten zijn dit er nog maar heel weinig. Op termijn zal dit aantal zeker hoger worden.

Er mogen bij de huisjes op het park geen auto’s opgeladen worden. De capaciteit van de stoppenkasten in de vakantiehuisjes zijn niet toereikend hiervoor. We lopen het risico dat er oververhitting ontstaat met alle gevolgen van dien. Daarnaast is het niet bepaald netjes naar een eigenaar van een huisje toe om je auto nachten te laten laden op kosten van iemand anders. De huurprijzen zijn incl het elektra, maar dit is wel berekend op een gemiddeld gebruik in een huisje, afgestemd op het aantal personen.

De dichtstbijzijnde laadpalen staan in Luino. Hier zal je veel zijn al is het maar om in een supermarkt je boodschappen te halen.

De bezitters van een elektrische auto zullen op de laadpaal-app die ze doorgaans hebben, deze palen zeker weten te vinden. Bereid je goed voor voordat je uit Nederland vertrekt zodat je ook de juiste pasjes bij je hebt voor in de landen waar je doorheen rijdt en ook die voor uiteraard Italië

Categorieën
Algemeen

La Canonica weer open

Gistermiddag hadden we de officiële opening door onze nieuwe pachter van ons restaurant La Canonica.

In het voorseizoen en naseizoen is ons restaurant geopend van 10:00 – 00:00. Zijn er echter geen gasten meer en het is nog geen 00:00 dan sluiten ze het restaurant eerder. In het hoogseizoen zijn ze alle dagen vanaf 10:00 geopend.

Ben je het zwemmen even zat of heb je dorst, loop dan even naar ons restaurant voor een koffie, cola, wijntje, biertje, ijsje of waar je ook maar zin in hebt. Heb je trek gekregen? Ook geen probleem, neem in ons restaurant lekker wat te eten. Een gezonde salade, een vitello tonnato of wat anders. Koude gerechten zijn de hele dag door beschikbaar vanaf ongeveer 11:00 tot 17:30.

Om 17:30 gaat de keuken open en deze sluit om ongeveer 22:00 uur. Een pizza kan je echter na 22:00 ook nog bestellen. Misschien lekker om een pizza te delen met anderen als je lekker op het terras bij ons restaurant zit en geniet van een drankje en het uitzicht.

Op dinsdag is in het voorseizoen en het naseizoen ons restaurant gesloten.

Onze pachter heeft een heel nieuw team. Er zullen hierdoor misschien nog wat wijzigingen komen, maar ook het personeel is nieuw. Ze zullen eventjes wat tijd nodig hebben om alles zo soepel te laten verlopen, zoals onze pachter dit wil hebben, maar er wordt hard gewerkt om er een geolied team van te maken. We vragen jullie dan ook om daar begrip voor te hebben. Ze zijn gisteren tenslotte nog maar net gestart.

Ze kijken er allemaal naar uit, jullie te kunnen verwelkomen en wij wensen ze heel veel succes toe.

Wij houden jullie natuurlijk weer op de hoogte, als er wijzigingen zijn of als er andere info beschikbaar komt.

Categorieën
Algemeen

Villaggio Olandese 2023

We zijn inmiddels alweer bijna een maand op het Villaggio Olandese. De eerste gasten hebben wel mogen ontvangen en ze vertelde mij bij vertrek dat ze een heerlijke vakantie gehad hebben. Met een gezonde bruine kleurtje keerde ze weer terug naar NL.

Het is nu rustig op het park. Ook weinig eigenaren, maar achter de schermen gebeurt er veel.

Niet alleen wij zijn druk bezig met de voorbereidingen voor het hoogseizoen, ook anderen zijn druk bezig.

We krijgen een nieuwe pachter in ons restaurant La Caconica. Ieder moment kunnen zij de deuren openen. Het wachten is nog op een paar formulieren. Het terras, het restaurant en ook onze nieuwe pachter zijn er klaar voor, maar zonder deze papieren mag het restaurant nog niet open. We hopen op dit weekend. We houden jullie op de hoogte.

Er is inmiddels alweer heel wat werk verricht om ons zwembad te kunnen openen. Het water is inmiddels weer prachtig helder en ook om het zwembad is alles weer schoon. Alleen de stoelen en de parasol moeten nog langs de kant van het water. Aanstaande zaterdag 13 mei, zal ons zwembad weer open zijn. Het bad is niet verwarmd en het water zal best nog wel fris zijn.

Aankomend weekend wordt het gezellig druk op het park. Nieuwe gasten komen, maar ook veel eigenaren zullen naar ons Villaggio Olandese komen. Overal hoor je grasmaaiers, elektrische heggenscharen en bladblazers. Alles groeit hier als een gek.

We hebben er allemaal zin in.

Categorieën
Algemeen

Wij zijn gesloten

In verband met onze reis van Nederland naar Italië, zijn wij tijdelijk een paar dagen gesloten.

Onze verhuizing is voor 6 maanden en dit vergt altijd een voorbereiding van een aantal dagen. We moeten tenslotte ook ons kantoor met ons meenemen. Onze excuses voor het ongemak.

Aanstaande woensdag kunnen we jullie mails weer beantwoorden.

Categorieën
Algemeen

Benzine Euro 95/E10

Sinds de start van Vakantiehuisjes Italia, 15 jaar geleden, adviseerde ik altijd alle gasten om in Italië geen benzine Euro 95/E10 te tanken, maar even de moeite te nemen naar Zwitserland te gaan om daar te tanken. Zwitserland ligt voor ons om de hoek en met een bijna lege benzinetank loonde het zeker om daar even heen te rijden. De benzine was er altijd veel goedkoper dan in Italie, dus dat was snel verdiend. Ook de Italianen reden altijd naar Zwitserland om daar te tanken.

Op een gegeven moment viel het mij op dat er voor de benzine pomp in Luino steeds lange rijen stonden. Voor mij erg vreemd ook.
Wat is hier aan de hand? Wel de benzine 95/E10 was hier in Italië dus goedkoper dan in Zwitserland. Tot op de dag van vandaag staan er nog steeds rijen voor de Italiaanse benzinepomp, dus het is nog steeds goedkoper. Je zou via google even kunnen kijken wat de prijs hier in Italië is en die in Zwitserland, wil je het zeker weten. De prijs schommelt enorm, maar de lange rijen staan er nog steeds, met daarin ook de Italianen. Dus eigenlijk kan je ervan uit gaan dat als er een lange rij staat voor de benzinepomp, de prijs lager is als in Zwitserland.

Dit tankstation heeft echter wel iets bijzonders, het blijft Italië, dus je moet even goed opletten. Gelukkig wees de pompbediende mij hierop. Ook voor mij een nieuw systeem, dat je even moet weten.

Als je vanaf het Villaggio Olandese rijdt naar Luino krijg je vanzelf aan de rechterhand het benzinestation. Rij je het terrein op dan heb je aan de linkerkant (straat kant) 2 benzine pompen staan. Tank hier niet. De prijs is daar hoger, omdat er voor deze pompen een pompbediende is en die tankt voor je, maar hiervoor moet je wel extra betalen. Aan de rechterkant van het terrein staat een pomp voor brommers en een gewone benzinepomp. Hier is de benzine dus zo wie zo goedkoper dan aan de linkerkant en op dit moment dus ook veel goedkoper dan dat je naar Zwitserland gaat. Voor deze benzinepomp staat dan ook de rij. Je tankt zelf en je loopt het gebouwtje in om af te rekenen. Pinnen binnen is geen probleem.
doe er je voordeel mee.

Categorieën
Algemeen

Chips momentje

Het is al 2 maanden goed warm op het Villaggio Olandese en de temperaturen gaan nog verder stijgen. De komende periode komen we tussen de 34 en 38 graden uit.

Iets waar we even stil bij moeten staan. Het (drink)water is in Italië schaars. We mogen geen tuinen sproeien, auto wassen of zwembadje vullen. Geen watergevechten dus. Bij ons zijn op dit moment in de regio nog geen andere maatregelen van toepassing op dit moment. Elders in Noord Italië al wel. Men houdt de vinger aan de pols.

Ook zelf moeten we oppassen bij deze hoge temperaturen. Drink voldoende en las een zout momentje in op de dag. Wij noemen het maar een Chips momentje. Even ergens bijvoorbeeld aan het eind van de middag, samen wat drinken en bijvoorbeeld wat Chips eten. Zeker weten dat de kinderen hiervoor snel even naar huis komen. Het is vakantie dus we eten toch wat later. Het zout zorgt ervoor dat we ons vocht minder snel kwijt zijn. Uitdroging ligt op de loer.

Ga nooit weg zonder een flesje water voor iedereen mee te nemen. Je weet nooit wat er onderweg gebeurt. Leg wat flesjes water in het vriesvakje, als het er is, en neem dat mee. Dan heb je redelijk lang koel water tot je beschikking.

Alcohol droogt je lichaam enorm uit. Neem naast je wijntje een glas water. Drink na je biertje eerst een groot glas water voordat je je 2e biertje neemt. Bier lest je dorst, maar droogt je lichaam ook uit. Waarschuw hiervoor ook de pubers in je gezin. Dit zijn vaak groot gebruikers van bijvoorbeeld Wodka, druk ze op hun hart ook veel water te drinken, naast hun drankje.

Ieder jaar liggen er jongeren in bed met enorme hoofdpijn, snelle hartslag, snelle ademhaling, dorst en/0f droge mond. Heb je dit zelf of je tiener? Ga direct naar de eerste hulp in het ziekenhuis in Luino. Neem het zekere voor het onzekere. Ze zullen de eerste niet zijn die daar direct een infuus moeten krijgen, omdat ze bijna uitgedroogd zijn. Neem geen risico. Het ziekenhuis in Luino is 24 uur per dag geopend.

Hou ook de kleintjes ook goed in de gaten. Gaan ze genoeg naar de toilet of hebben ze we genoeg natte luiers. Ze zijn klein en extra kwetsbaar tenslotte.

Pas je aan, aan de hoge temperaturen. Loop rustig en niet met de snelle stappen die wij in NL gewend zijn. Ik zie menige gast hier lopen met een snelheid, alsof ze de trein moeten halen. Het is vakantie, dus haast is echt nergens voor nodig.

Categorieën
Algemeen

Regels QR code aangepast

Met ingang van aanstaande woensdag, 1 september, is de QR code, of zoal de Italianen het noemen, de green pas, ook verplicht in het openbaar vervoer. Hieronder vallen ook de boten. Deze regel wordt dus toegevoegd aan de regels die op 6 augustus jl in werking waren getreden wat betreft de QR code.